Аграрният заместник-министър уточни, че това е първият български селскостопански продукт,

...
Аграрният заместник-министър уточни, че това е първият български селскостопански продукт,
Коментари Харесай

Българското розово масло вече е под егидата на Световната организация по интелектуална собственост

Аграрният заместник-министър посочи, че това е първият български селскостопански артикул, включен в този указател .

" С вписването си българското розово масло ще има още по-добра видимост и отбрана . Надявам се скоро и други български артикули да намерят място там ", добави Георги Събев.

Като доста значим акцент заместник-аграрният министър посочи напъните на Министерството на земеделието в поддръжка на българските производители на храни и питиета с характерно качество и основаване на допустимо най-хубави условия за техните артикули на нашия и непознати пазари, в това число и на тези с географски означения.

Той добави още, че секторът на географските означения има голям принос за стопанската система на Европейския съюз, като годишните доходи от продажби на артикули с географски означения надвишава 75 милиарда евро , както и 15.5 % от общия експорт на аграрни артикули и питиета.

Според него промяната на европейските схеми за качество на селскостопански артикули следва да сътвори по-добри условия за позициониране на пазара на производителите на виновност, спиртни питиета и други артикули с географски означения .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР