Агитката на турския футболен клуб Фенербахче създаде скандал, след като

...
Агитката на турския футболен клуб Фенербахче създаде скандал, след като
Коментари Харесай

Скандал в Шампионската лига: Викове “Путин” от феновете на Фенербахче помрачиха победата на Динамо Киев

Агитката на турския футболен клуб " Фенербахче " сътвори скандал, откакто стартира да скандира " Владимир Путин " по време на квалификационен мач с украинския " Динамо " Киев.

Поведението на почитателите докара до обстановка, поради която треньорът на " Динамо " Мирча Луческу отхвърли да беседва с публицистите след срещата, приключила с победа за неговия отбор с 1:2.

Провокацията на турските домакини на стадиона в Истанбул стартира малко откакто Виталий Буялский от " Динамо " означи първия си гол.

Трибуните на " Фенербахче " започнаха да пеят името на съветския президент, който през февруари провежда военната инвазия в Украйна, довела до гибелта на хиляди души - в това число огромен брой цивилни жители и деца - и заличаването на цели квартали в градове като Мариупол, Северодонецк и други

Обидното отношение по отношение на украинския тим не оказа помощ на " Фенербахче " да вземе победа.

Отборът пропусна опцията да означи на " Динамо " от дузпа в 68 минута, а един от играчите им получи червен картон в средата на мача и остави съотборниците си с човек по-малко.

Fenerbahçe tribünleri yedikleri gol sonrası savaş mağduru Kiev takımı aleyhinde “Vlademir Putin ” diye bağırıyor. Yeryüzünün en rezil camiası.

— Colmanın Bandanası (@Elcolmandante61)
Треньорът на " Динамо " Мирча Луческу отхвърли да взе участие в наложителната конференция след срещата от Шампионската лига - съгласно турските спортни медии това решение е пристигнало точно поради държанието на турските почитатели.

Инцидентът по време на мача докара до вълна от мнения в обществените мрежи от страна на турски жители, които назовават държанието на клуб " позор за Турция " и показват съпричастност към Украйна.

Все още не е ясно дали УЕФА ще наложи наказване на " Фенербахче " поради случилото се.

" Динамо " Киев взе участие в европейския футболен шампионат, само че поради войната не може да приема противниците си на собствен терен.

Домакинският им мач против " Фенербахче " се състоя в полския град Лодз.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР