Агитката на футболния Вардар“ - Скопие, обяви, че ще присъства

...
Агитката на футболния Вардар“ - Скопие, обяви, че ще присъства
Коментари Харесай

Агитката на "Вардар" ще пази гроба на Гоце

Агитката на футболния " Вардар “ - Скопие, разгласи, че ще участва на отбелязването на деня на раждането на Гоце Делчев на 4 февруари, което ще се състои в църквата Свети Спас в Скопие, предава македонското електронно издание " Трибуна “ .

" Комитите " насочиха апел към обществеността, посредством транспарант и от трибуните по време на хандбалния мач Вардар-Партизан. Освен лозунга " червено-черен свят ", те приканиха за деяние. " Стани македонец, би трябвало деяние, за учителя, който сплоти целия народ “, гласи транспарантът, под който е рождената дата на Делчев.

Тази заран в София със 184 гласа „ за " и 1 „ въздържал се " депутатите в 48-то Народно събрание одобриха в последния си работен ден документ, с който осъждат остро антибългарската изразителност в районен съд Македония. София осъди говора на омразата и упорства за изпълняването на Договора за другарство, който управляващите в Скопие не съблюдават. В документа се акцентира, че Скопие омаловажава казуса с правата и сигурността на нашите сънародници в РСМ.

 Декларацията сплотява предложенията на Десислава Атанасова от ГЕРБ, на Андрей Гюров от Политическа партия, на Костадин Костадинов от " Възраждане " и на Елисавета Белобрадова и Стоян Михалев от Демократична България. Повод за декларацията бе жестокия побой, нанесен против македонския българин Християн Пендиков, секретар на клуба в Охрид " Цар Борис III ". Пендиков бе признат за лекуване в тежко положение във ВМА, сега се възвръща.

Декларацията на Народно събрание бе гласувана единствено ден откакто делегация на македонските българи беше призната в Европейската комисия от еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР