Агенцията за социално подпомагане и Висшият адвокатски съвет подписаха Споразумение

...
Агенцията за социално подпомагане и Висшият адвокатски съвет подписаха Споразумение
Коментари Харесай

Агенцията за социално подпомагане и Висшият адвокатски съвет подписаха Споразумение за гарантиране правата на децата

Агенцията за обществено подкрепяне и Висшият адвокатски съвет подписаха Споразумение за съдействие и партньорство за гарантиране на правата и ползите на деца, въвлечени в наставнически спорове и участващи в административни и правосъдни производства . Документът беше подписан по време на среща сред вицепремиера и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и ръководителя на Висшия адвокатски съвет адв. доктор Ивайло Дерменджиев .

Двамата показаха убеденост, че съдействието сред двете институции ще способства за гарантирането на правата и ползите на децата и техните родители по най-хубавия метод, при спазването на правилата, регламентирани в Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето и законодателството на България в тази област.

Министър Лазар Лазаров и адв. доктор Ивайло Дерменджиев се сплотиха към мнението, че е належащо обществото да демонстрира по-голямо внимание и сензитивност към проблемите на децата, въвлечени в наставнически спорове .

„ Споразумението за партньорство сред Агенцията за обществено подкрепяне и Висшия адвокатски съвет е извънредно належащо за отбрана на правата и ползите на децата. Убеден съм, че популяризирането на положителни практики и организирането на взаимни действия в тази област ще способства за развиването на професионалната експертиза на обществените служащи и адвокатската общественост и за издигане на техния имидж в обществото “ , сподели вицепремиерът Лазар Лазаров.

Споразумението планува взаимни действия сред адвокатската общественост и обществените служащи от отделите за протекция на детето към дирекциите „ Социално подкрепяне “ в страната.

Агенцията за обществено подкрепяне и Висшият адвокатски съвет ще провеждат семинари, профилирани образования за отбрана на правата и ползите на децата, както и полемики и конференции за разпространение на техните права в обществото. Двете институции ще подхващат и дейности за възстановяване на координацията и взаимоотношението сред Националната телефонна линия за деца 116 111 и Националната линия за правна помощ 0700 18 250 .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР