Агенцията за национална сигурност на САЩ извършва наблюдение над 100

...
Агенцията за национална сигурност на САЩ извършва наблюдение над 100
Коментари Харесай

САЩ подслушват 100 000 чужденци

Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати прави наблюдаване над 100 000 задгранични жители отвън страната, заяви Си Ен Ен.

Информацията е от източници в организацията. Подслушването се правят въз основа на Закона за прослушванията в полза на външното разузнаване. Спорният закон може да изтече пред декември, в случай че не бъде възобновен от Конгреса.

Законът е противоречив, тъй като от време на време се събират данни и от американски жители. Според него американското разузнаване може да шпионира обособени жители отвън рамките на Съединени американски щати, в случай че счита, че информацията ще подкрепи битката с тероризма и престъпността.

През пролетта от АНС оповестиха, че ще прекратят една от стратегиите по FISA. През юни обаче шефът на националното разузнаване Дейниъл Коутс и шефът на АНС адмирал Майкъл Роджърс обявиха, че дейностите на т,нар. Секция 702 би трябвало да продължат безсрочно.

Те оповестиха, че законът е разрешил на разузнаването да получи значими данни. В това число влизат и изказвания за съветската интервенция в американските избори през предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР