Агенцията за държавна финансова инспекция установи редица нарушения относно изпълнението

...
Агенцията за държавна финансова инспекция установи редица нарушения относно изпълнението
Коментари Харесай

АДФИ откри куп финансови нарушения при ремонта на комплекса Христо Ботев в Калофер

Агенцията за държавна финансова ревизия откри редица нарушавания по отношение на осъществяването на ремонта на мемориален комплекс Христо Ботев в Калофер. Преди три години страната отпусна целеви средства в размер на 300 хиляди лв., с цел да бъде осъществен незабавен ремонт на комплекса. Съгласно отчета на организацията община Карлово е изплатила 101 000 лв. допълнително на компанията, направила ремонта.

Местните поданици настояват, че две години след осъществяването на ремонта мемориалния комплекс продължава да бъде в недобро положение. Те упорстват за нов ремонт, както и за това отговорните лица да понесат отговорността си. Според тях положението на комплекса е трагично. Пред екип на Българска национална телевизия те описаха, че паметникът на Ботев тъне в мрачевина вечерно време към този момент две години. Жителите упорстват за първокласен ремонт, фонтаните, в които е светил трикольорът, също да бъде оправен, както и да се обезопаси, защото в него влизат деца. Друго тяхно искане е да се назначат хора, които да дават отговор за поддържането на комплекса.

Съдът оправда някогашният кмет на Калофер Румен Стоянов по дело за клюка и оскърбителен изказвания от кмета на община Карлово Емил Кабаиванов за това, че Стоянов по една от националните малките екрани твърдеше, че средствата, отпуснати от страната за ремонт са откраднати.

Румен Стоянов сподели, че още през цялото време след ремонта той е алармирал за казуса няколко пъти. За него казусът е голям, стълбите са в същото положение, както и преди ремонта. Бившият кмет е сезирал всички институции, всички политически сили, както и омбудсмана.

Емил Кабаиванов изясни, че от общината носят виновност. Кметът на кметството е длъжен да алармира при видяни нарушавания, само че това не е било направено нито по време на ремонта, нито 10 месеца по-късно. Ще бъде изчакан окончателният отчет и в случай че има финансови искания към компанията реализатор, Кабаиванов ще извади изпълнителен иск и ще го предяви към компанията. Средствата, които ще бъдат получени, ще бъдат преведени на кметство Калофер, с цел да продължи ремонтът и поддръжката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР