Агенцията по заетостта организира безплатни обучения за близо 11 000

...
Агенцията по заетостта организира безплатни обучения за близо 11 000
Коментари Харесай

Започват безплатни обучения за близо 11 000 безработни и заети -

Агенцията по заетостта провежда безвъзмездни образования за близо 11 000 безработни и заети лица. Те могат да придобият нова специалност или нови основни компетентности. Обученията са финансирани от държавния бюджет.

Те ще се организират на територията на цялата страна – в над 110 обитаеми места, а също и в 4-те клона на Държавно дружество " Българо-германски център за професионално образование " в Плевен, Пазарджик, Смолян и Стара Загора, както и в Центъра за развиване на човешките запаси и районни начинания в квартал Кремиковци към Министерство на труда и обществената политика.

Възможностите за образования са в необятен обсег във връзка с специалностите и компетентностите. В тях могат да се включат регистрирани в бюрата по труда безработни лица, като се подаде заявление за желаните специалности. Експертите в бюрата по труда съветват и осведомят претендентите за образования за входящите условия, на които е належащо да дават отговор според от специалността, за която ще се образоват.

За облекчение и бърз достъп до цялостна информация, Агенцията по заетостта разгласява в рубриката „ Обучения на възрастни “ от раздел „ Търсещи работа “ графиците за осъществяване на към този момент декларираните и планувани образования в цялата страна по плановете на обществените сътрудници, както и тези, предоставяни от държавните обучителни центрове.

Всички графици за образованията могат да се видят тук:.

Рубриката съдържа и информация за опциите, реда и изискванията за включване в образования, проведени от Агенцията, както и за опциите и правата на учащите се, в това число за получаваните от курсистите дневни стипендии, средства за нощувка в пансионите на Директива за птиците БГЦПО и за пътешестване до местоживеенето им, ако то е отвън обитаемото място, в което се организира образованието, както и друга потребна информация.

Работодатели от цялата страна също могат да заявят желанието си за приемане на финансова поддръжка за образования на безработни, които след това да наемат на работа по добитата специалност. Финансиране могат да получат и при обезпечаване на дуално образование на работно място, чиракуване, стажуване на безработни или образования по основни компетентности на наетия си личен състав.

Допълнителна информация и консултация може да бъде получена и на място – във всяка дирекция „ Бюро по труда ” в страната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР