Агенцията по заетостта дава шанс за преквалификация на незаети лица.

...
Агенцията по заетостта дава шанс за преквалификация на незаети лица.
Коментари Харесай

Безработни с шанс за получат професия безплатно

Агенцията по заетостта дава късмет за преквалификация на незаети лица. Придобиването на нова специалност ще е гратис за тях. Финансирането се поема от бюджета, а курсовете ще се организират в четирите центъра на държавното дружество " Българо-германски център за професионално образование " в Стара Загора, Смолян, Пазарджик и Плевен.

Подборът на бъдещите курсисти ще се прави от Бюрата по труда. Желаещите да се включат би трябвало да се свържат с трудовия си медиатор. Задължително условие е те да имат навършени 16 години, сподели Върбан Танев, шеф на Центъра в Стара Загора.

Първите обучителни стратегии се чака да стартират през месец март, в случай че се съберат задоволителен брой претенденти. Средната дълготрайност на курсовете ще бъде сред 2 и 6 месеца според от степента на подготовка, която се придобива.

За участниците е планувана дневна стипенция от 10 лв.. За тях е обезпечено гратис общежитие с включена закуска, в случай че са от други обитаеми места.

Българо-германският център за професионално образование в Стара Загора има 26-годишна история. По разнообразни просветителни стратегии нова специалност са придобили към 18 000 българи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР