Агенцията на ООН за бежанците, Международната организация по миграция (МOM),

...
Агенцията на ООН за бежанците, Международната организация по миграция (МOM),
Коментари Харесай

Агенциите на ООН шокирани от смъртта на 18 мигранти край София  

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците, Международната организация по миграция (МOM), Фондът на Обединените народи за децата (УНИЦЕФ) са шокирани и надълбоко наскърбени от това, че 18 души - съгласно информациите, афганистанци, измежду които и едно дете, са били открити мъртви на 17 февруари в зарязан камион наоколо до София.

Според първичната информация от българските управляващи, камионът е превозвал 52 души, в това число деца. Оцелелите са откарани в лечебни заведения в София, като някои от тях са настанени в интензивни отделения. Превозваните хора са открити с окаяно положение - с дефицит на О2, в условия на влага и мраз и апетит. Агенциите на Организация на обединените нации поздравяват управляващите за подхванатите бързи дейности, включително лечебните заведения, които са обезпечили поддръжка и грижи за оживелите.

УНИЦЕФ, МOM и ВКБООН декларират своята подготвеност да окажат подпомагане на управляващите и на оживелите, както и увереността си, че лицата, виновни за това злочинство, скоро ще бъдат изправени пред правораздаването.

Според плана на МОМ " Липсващи мигранти " стотици хора са изгубили живота си по миграционните направления в Европа след 2014 година Преките аргументи за гибелта по време на миграцията в Европа постоянно са свързани с рисков транспорт, в това число пътни катастрофи и други транспортни средства. Задушаването по време на пренос, за жалост, също е всекидневно. Тези, които се придвижват пешком, също от време на време стават жертва в резултат на удар от коли, камиони или влакове. Също по този начин честа е, за жалост, загубата на живот заради тежки условия и неналичието на достъп до съответен заслон, лекарства и други потребности, изключително по маршрутите през отдалечени райони.

МОМ и ВКБООН не престават да приканват за съответни дейности за понижаване на смъртните случаи по миграционните направления по света, като предизвикват районното съдействие за отбрана на правата и живота на хора, по тези направления, като в същото време се вземат решение проблемите с първопричините за разселването и рисковата или противозаконна миграция в сходство с задачите на Глобалния контракт за безвредна, проведена и законна миграция и Глобалния контракт за бежанците.

Тази покруса ни припомня ясно за незабавната потребност да се закрилят всички хора, които се движат по тези направления, изключително най-уязвимите като децата.

Нужни са сложни ограничения, съгласно юриста и някогашен вътрешен министър Веселин Вучков

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР