Агенция Ройтерс публикува шокиращи кадри от обсадения град Мариупол. На

...
Агенция Ройтерс публикува шокиращи кадри от обсадения град Мариупол. На
Коментари Харесай

Ройтерс показа разрушения и осеяни с трупове улици в Мариупол

Агенция Ройтерс разгласява шокиращи фрагменти от обсадения град Мариупол. На тях се виждат разрушенията от бомбардировките, както и улици, осеяни с трупове на цивилни жители.

Журналистите са посетили града наоколо до Металургичния цех Илич, един от двата завода, в които украинските военни отблъскват офанзивите на съветските войски, криейки се в подземни тунели и бункери.

„ Заводът се трансформира в руини от усукана стомана и взривен бетон, без никакви признаци на бранители. Няколко тела на цивилни лежаха по околните улици, в това число жена с розово яке и бели ботуши. Някой е нарисувал знакът за противопехотна мина на оградата на изцяло разрушена бензиностанция ", оповестяват публицистите.

Един-единствен симптом на живот е видян в града: по разрушените улици се лутала остаряла алена кола с лист хартия с надпис " Деца ", залепен на предното му стъкло.

Преди дни кметът на Мариупол съобщи, че от началото на съветската инвазия в града са починали към 20 000 цивилни жители. По данни на Главното разследващо ръководство на Министерството на вътрешните работи в Мариупол са регистрирани 13 съветски мобилни крематориума за разчистване на улиците от телата на починали цивилни.

В блокирания Мариупол остават към 120 000 цивилни.

Бойци от полк " Азов ", украински морски пехотинци и мотострелци не престават да пазят Мариупол, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР