Агенция Ройтерс обръща внимание на ключови изявления от днешната пресконференция

...
Агенция Ройтерс обръща внимание на ключови изявления от днешната пресконференция
Коментари Харесай

Ключовите изявления от пресконференцията на Зеленски в Киев

Агенция Ройтерс обръща внимание на основни изказвания от днешната конференция на украинския президент Володимир Зеленски в Киев, проведена ден след втората годишнина от нахлуването на съветските сили в Украйна:
За военните загуби
" В тази война са убити 31 хиляди украински бойци. Не 300 хиляди, не 150 хиляди... Въпреки това загубата за нас е огромна ", сподели украинският водач.

President Zelensky says 31,000 Ukrainian soldiers killed in war with Russia
— AFP News Agency (@AFP) За обстановката на бойното поле
" Русия ще приготви контранастъпателни интервенции при започване на лятото или в края на май, в случай че съумеят. Те ще се приготвят. Ние ще се подготвим за тяхното нахлуване. Мисля, че настъплението им, което стартира на 8 октомври, не донесе резултати. Ние ще подготвим нашия проект и ще го следваме ".

" Има проект (за нова контраатака на Украйна), проектът е явен, само че не мога да ви кажа детайлите... Този проект е обвързван с смяната на управителни фрагменти, има съответни промени. Ние би трябвало да подготвим запасите. Те не са готови, както би трябвало и това е реалност ", посочи Зеленски.
За единството
" Сега е най-трудният миг за нашето единение. Ако ни разпаднат извън или, не дай си Боже, в случай че се разпаднем от вътрешната страна, това ще бъде най-слабият миг. Това още не се е случило. Третата година е преломен миг. Година на избори, на разконцентриране, всичко едновременно, провокации извън, от вътрешната страна... считам, че методът, по който ще свърши войната, ще зависи от тази година ", акцентира украинският президент.
За помощта от Съединени американски щати
" Има вяра във връзка с Конгреса, сигурен съм, че ще се случи... Те знаят, че имаме потребност да получим помощ до един месец ", сподели президентът.

" Когато приказваме за американска помощ, би трябвало да разбираме, че не става дума за финансови запаси, а за оръжия... Просто ще бъдем отслабени на бойното поле ", посочи Зеленски.

Zelensky takes the world for idiots: “Ukraine lost 31,000 military killed in 2 years of war ”
▪️He did not name the numbers of missing people, this is probably how Zelensky is trying to hide large losses.
▪️ “I won’t say how many wounded we have, because Russia will know how…
— -- GEROMAN -- time will tell -
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР