Агенция по заетостта да създаде електронен регистър на хората в

...
Агенция по заетостта да създаде електронен регистър на хората в
Коментари Харесай

Предлагат регистър на хората, които не работят и не учат

Агенция по заетостта да сътвори електронен указател на хората в трудоспособна възраст, които нито учат, нито работят, плануват промени в Закона за поощряване на заетостта, импортирани в Народното събрание от депутати от ГЕРБ. Този указател няма да бъда обществен, се прецизира в претекстовете към законопроекта.

След установяване на стопански неактивните българи, Агенция по заетостта взаимно с локалните органи – общинската администрация и кметствата, ще реализира контакт с тях за информиране, консултиране, ориентиране за независимо търсене на работа или регистрация в териториалното отделение на организацията по тяхно предпочитание.

Осъществяването на контакт с неработещите е затруднено, по тази причина и те не могат да бъдат осведомени по какъв начин да употребяват разнообразни услуги на бюрата по труда, както и за свободните работни места в техния регион, пишат в претекстовете си депутатите.

Търсят работа на 1 милион пълнолетни българи

Затова те оферират да се регламентира опцията за продан на информация сред институции като Национална агенция за приходите, Министерство на образованието, Агенция за обществено подкрепяне, Национален осигурителен институт и т. н.
 istock istock
Според отчет на Агенция по заетостта 900 000 българи нито работят, нито учат. 170 000 от тях са младежи или 17 на 100 от младежите у нас и по този индикатор България е на едно от водещите места, се показва в претекстовете.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР