Агенция по география кадастър и геодезия реализира проект по актуализиране

...
Агенция по география кадастър и геодезия реализира проект по актуализиране
Коментари Харесай

Агенция по кадастър синхронизира описанието на сградите с европейските страни


Агенция по география кадастър и геодезия осъществя план по актуализиране на метаданни според условията на инструкция 2007/2/ЕО за създаване на инфраструктура на пространствени данни /INSPIRE/ и закона за достъп до пространствените данни.

Според плана, АГКК приведе в сходство с европейските условия характерности, употребявани при изложение на здания и инфраструктура за всички административни единици в рамките на кадастъра.

Инж. Виолета Коритарова, шеф на АГКК, означи: „ Нововъведенията в АГКК освен ще синхронизират кадастралните данни в България с най-модерните трендове в Европейски Съюз, само че и ще обогатят информация за постройките в България – резултат, който в бъдеще ще разреши на жители и бизнес да употребяват по-богати и точни услуги. Граждани, бизнес, експерти и администрация към този момент ще могат преглеждат и смъкват настоящи данни и изображения на българския сграден фонд съгласно интернационалните условия. “

Проектът продължи 100 работни дни и българската геоинформационна компания Mapex актуализира употребяваните характерности и построи осведомителна система с цел да може те да бъдат прилагани при всички употребявани от организацията осведомителни технологии. Като част от плана, Mapex извърши следните действия:

1. Описание, спецификация и разбор на структурата на геоданните в АГКК

2. Разработване на приложни схеми за бъдещите метаданни

3. Преструктуриране на наличните масиви от метаданни и геоданни в сходство с създадените схеми

4. Разработване и внедряване на програмен продукт за шифроване на данни

5. Разработване и внедряване на електронни услуги за обществен достъп на данните

В резултат, Mapex проучва и предложи нужните промени в употребяваните метаданни, или изложение на обектите, построи софтуерно приложение за автоматичнo адаптиране на наличните описания съгласно новите характерности и построи бази данни за предпазване и ръководство на данните съгласно новите характерности.

Осигуреният достъп до геопространствени данни и услуги спомага за сливане на пространствена информация за осъществяване на общностната политика за околната среда.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР