Агенция Пътна инфраструктура започна тръжна процедура за определяне на изпълнител

...
Агенция Пътна инфраструктура започна тръжна процедура за определяне на изпълнител
Коментари Харесай

АПИ дава 42 млн. лева за обхода на Пловдив |

Агенция " Пътна инфраструктура " стартира тръжна процедура за установяване на реализатор при строителството на югоизточния обход на Пловдив - с дължина 4,8 км. Стойността на плана е 42 млн. лева без Данък добавена стойност, а средствата са от републиканския бюджет.

Кандидатите могат да подават предложения до 15 октомври.

С построяването на обхода директният поток, приближаващ от автомагистрала " Тракия " и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен отвън Пловдив.

Трасето на обходния път ще стартира в региона на пътен възел " Скобелева майка " при 98-ми км на път II-56, ще продължава съвсем паралелно на ж.п. линията и ще приключва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в построения през предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград.

Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще усъвършенства доста директното прекосяване от общините Куклен и Асеновград към магистралите " Тракия " и " Марица ", а оттова до граничния пункт " Капитан Андреево ".

Срокът за осъществяване на строителните работи е 18 месеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР