Агенция Пътна инфраструктура“ остави нерешени проблеми по международния път Е-79

...
Агенция Пътна инфраструктура“ остави нерешени проблеми по международния път Е-79
Коментари Харесай

АПИ отказа да реши проблеми по главен път Е-79 и породи напрежение с кмет и граждани

Агенция „ Пътна инфраструктура “ остави нерешени проблеми по интернационалния път Е-79 след Владая в посока Перник, макар дадени по-рано обещания. Поради тази причина плануваният митинг от жителите на няколко села въпреки всичко ще се организира.
Независимо от това, ръководителите на пътната организация останаха удовлетворени от реализирана договореност за нова регулация за придвижването през Владая. Взетото решение е в пиковите дни и часове да се запаиа реверсивното придвижване по пътя през Владая .
Това е резултатът от инициираната от Агенция „ Пътна инфраструктура “ работна среща, в която участваха представители на инициативните комитети от Драгичево и Мала Кория във връзка организацията на придвижване по този път, оповестиха от АПИ. В срещата участваха и кметовете на регион Витоша Теодор Петков и на Драгичево Виктор Викторов.

" Обсъдихме всички вероятни разновидности и взехме решение краткотрайното реверсивно придвижване, което се контролира ръчно, да се резервира през летните месеци в пиковите дни и часовете с най-интензивен трафик заран и вечер, когато доста хора пътуват към и от столицата. Тази организация ще бъде през летните месеци до построяването на електронната система за контролиране на реверсивно придвижване. Очаква се тя да бъде подготвена най-късно до края на годината ", заяви инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.
" Ползите от реверса са омекотен трафик и понижено време за пътешестване с най-малко 20-30 минути ", добави той. Иван Досев разясни, че АПИ не е имала концепция за унищожаване на реверсивното придвижване.
Теодор Петков, кмет на регион " Витоша " сигнализира, че от една страна реверсивното придвижване облекчава трафика, само че от друга натоварва извънредно доста улиците на кв. " Княжево " и хората са извънредно недоволни. След въвеждането на реверса и след ремонта на пътя I-1, пропускливостта му се усили, по него към този момент се движат на ден с 3500 автомобила повече, заяви Петков.
Затова той възнамерява през август да направи публично разискване за реверсивното придвижване, на което са поканени да участват жителите на Княжево, Владая и Мърчаево. На базата на резултатите от разискването ще преценим по какъв начин да действаме от там нататък, сподели Петков.
Ежедневно по пътя през Владая минават към 26 500 моторни транспортни средства на денонощие, а след ремонта на пътя и обезпечаването на две ленти в посока в дните с натоварен трафик той е повишен с към 2 500.
Напълно неуреден остана казусът с сложена по предписание от АПИ мантинела , която затворя северния излаз на село Драгичво. В резултат от слагането й няма авариен път за пътуващите от Перник към София и при положение на затваряне на пътя заради злополука, злополучие, нужда от евакуация към София, нито различен път.
Това коства и увеличени разноски на време, гориво, пари, формиране на километрични тапи заран и сензитивно увеличение на времето за пътешестване за живущите в района.
От инициативния комитет показаха още , че нерешеният проблем води до отвод на компании да правят доставки за магазините в горната част на селото, заради удължаването на маршрута, което оставя доста възрастни хора без конкуренция.
В резултат на това по време на срещата се е стигнало и до напрежение сред кмета на Драгичево Виктор Викторов и управлението на АПИ.

Поради тези аргументи и жителите на селото няма да анулират планувания митинг в неделя от 17 часа на гара Владая. Настояването им е северният път да се отвори допустимо най-скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР