Агенция Пътна инфраструктура е обявила седем обществени поръчки за поддръжка

...
Агенция Пътна инфраструктура е обявила седем обществени поръчки за поддръжка
Коментари Харесай

АПИ обяви поръчки за пътни ремонти за 850 млн. лв. - но само за 18 месеца

Агенция " Пътна инфраструктура " е оповестила седем публични поръчки за поддръжка и настоящ ремонт на републиканската пътна мрежа - същите търгове, които служебният кабинет на Гълъб Донев беше опитал да раздаде в последните дни на мандата си.

Този път АПИ е скъсила периода на поръчките - от 4 години на 18 месеца, или до привършване на отделения запас. Съответно, индикативната сума за осъществяването им към този момент не е към 4 милиарда лева, а близо 850 млн. лева

Всяка от поръчките ще се разпорежда на правилото на най-ниската цена - " стопански най-изгодната оферта с оглед отбрана на обществения запас ".

Процедурите са разграничени по този начин, че да обзет шестте региона на страната, плюс обособена поръчка за поддръжка на автомагистралите - двете (все още несвързани) прави на Автомагистрала " Хемус ", цялата Автомагистрала " Тракия ", Автомагистрала " Марица " и две елементи на Автомагистрала " Струма ", които се намират в разнообразни области.

Най-скъпа е индикативната цена на магистралната поръчка - 167,5 млн. лева без Данък добавена стойност.

Най-ниска е цената на поръчката за Северен централенрайон, където влизат областите Габрово, Разград, Русе и Силистра - 79,2 млн. лева без Данък добавена стойност.

Новите процедури са оповестени от АПИ, откакто Министерство на регионалното развитие приключи разпределените от служебния кабинет проектодоговори.

Проверката по случая беше открила, че са " налице ограничаващи критерии и условия, посредством които се основават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на обществени средства ".

Тогава АПИ беше пробвала да предопредели пътната поддръжка за 4 години напред със подозрения за корупционни ползи зад странното бързане на предходния управнически екип.

Поръчките са оповестени в регистъра на 9 август, като крайният период за предложения изтича на 7 септември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР