Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) ще плати по близо 1 млн.

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) ще плати по близо 1 млн.
Коментари Харесай

АПИ дава по близо 1 млн. лв./км за ремонт на третокласен път

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) ще заплати по близо 1 млн. лева на километър за ремонт на третокласен път. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на АПИ за почнал ремонт на 6-километровия път ІІІ-539 Русокастро – Трояново.

" Третокласният път обезпечава достъпа до крепостта Русокастро и е връзка на обитаемоте места в община Камено със прилежащия общински център Средец - оповестяват още от АПИ. - При ремонтните действия трафикът няма да се стопира и водачите ще минават в лентата, в която не се работи. Необходимо е да карат деликатно и да съблюдават прецизно пътната сигнализация. "

Според известието инвестицията в ремонта е 5,2 млн. лева с Данък добавена стойност и е от бюджета на АПИ, а срокът за довеждане докрай е една година - ноември 2021-ва.

Според заданието, за отпуснатите 5.2 млн. лева би трябвало да се направи замяна на асфалтовата настилка, подравняване на банкетите и окопите, възстановяване на отводняването. Освен това да се сложат нова маркировка, ограничаващи системи и пътни знаци.

Изпълнител на ремонта е Консорциум „ ТРП Бургас 2019 “ (в него влизат: „ Пътстрой Бургас “ ЕООД, „ Сет Къмпани “ ЕАД, „ Бургаспътстрой “ АД, „ Инфра Експерт “ АД, „ Щрабаг “ЕАД), с който АПИ има контракт по Закона за публичните поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Бургас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР