Агенция Митници публикува информация във връзка със забраната* от ЕС

...
Агенция Митници публикува информация във връзка със забраната* от ЕС
Коментари Харесай

Агенция „Митници: Забраната за влизане на автомобили с руска регистрация важи и при транзит

Агенция „ Митници " разгласява информация във връзка със забраната* от Европейски Съюз за въвеждане на коли с съветска регистрация през границите на Евросъюза. Ограниченията се ползват взаимно от органите на Агенция „ Митници " и Групово дело „ Гранична полиция " към Министерство на вътрешните работи, откакто двете институции започнаха работа по механизма незабавно след публикуването на спомагателните насоки за възбраната от страна на Европейски Съюз на 12.09.2023 година, оповестиха от Агенцията.


Забраната обгръща освен декларирането за допускане за свободно обращение или за специфичен режим, например краткотраен импорт, а се ползва още при въвеждане на стоките на митническата територия на Съюза и представянето им пред митническите органи - каквото всъщност е влизането на коли с съветска регистрация на територията на България. Не се позволява и директно прекосяване на такива коли през страната.

Забраната важи за пътнически и други коли с съветски регистрационни табели, предопределени за превоз на до 10 души, в това число персонални.

Изключения от възбраната са вероятни на съображение член 3и, параграф 3а от Регламент (ЕС) № 833/2014, само че само за купени в Русия коли, нужни за дипломатическите и консулските представителства на Съюза и на страните членки. Това включва делегации, посолства и задачи, както и жители на страните членки и най-близките членове на техните фамилии.

Автомобилите с съветска регистрация, които сега се намират на територията на Съюза, само че не попадат в случаите на изключения, следва да изоставен не по-късно от шест месеца от първичното им въвеждане или в периода на позволения им краткотраен импорт, като няма да имат опция да влязат още веднъж или да получат позволение за удължение на краткотрайния импорт.

Анализите на трафика през българските Граничен контролно-пропусквателен пункт от 12.09.2023 година насам демонстрират дребен брой случаи, най-вече на директно прекосяване през страната, на коли с съветска регистрация. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР