Агенция Митници предлага да се инициира канал за директен обмен

...
Агенция Митници предлага да се инициира канал за директен обмен
Коментари Харесай

България предлага на ЕС да обменя данни с трети държави за спазване на санкциите срещу Русия

Агенция " Митници " предлага да се инициира канал за пряк продан на информация по действен път сред страните членки на Европейски Съюз и трети страни за събиране на доказателства за заобикаляне на глобите против Русия.

Доказването на заобикалянето на глобите изисква ангажираност и от трети страни, участващи в комерсиалната верига за доставки, което все още не е задоволително дейно. Това съобщи шефът на Агенция " Митници " Павел Тонев по време на 105-ото съвещание на Групата по митническа политика към Групово дело " Данъчно облагане и митнически съюз " (DG TAXUD), което се организира на 13 декември в Брюксел.

Българската митническа администрация прави оценка високо работата на Координационната група по използване на глобите, изясни Тонев. По думите му все още се проучва активността на български компании, включени в предоставения от Европейска комисия лист на сдружения с нараснал риск към заобикаляне на глобите.

По отношение на стоките с висок приоритет и тези от висок стопански интерес за Русия е основана организация за недопускане на заобикалянето на глобите, главно посредством рискови профили, добави шефът на Агенция " Митници ".

На съвещанието бе показана настояща информация от Европейска комисия по отношение на 11-ти и против Русия и работата на Контактна група по глобите по отношение на мониторинга на заобикалянето на ограниченията.
 Страни от Европейски Съюз се опълчват на
Страни от Европейски Съюз се опълчват на " клаузата без Русия " в 12-ия пакет наказания

Според тях предлагането отива прекомерно надалеч, ще има противоположен резултат върху международната търговия на Европейски Съюз

Коментирано бе развиването на Механизма за промяна на въглеродните излъчвания, отнасящо се до митниците, както и промяната на Световната митническа организация.

На съвещанието бе показан и отчет по отношение на първата среща на групата за Европейски пристанищен алианс и бяха разисквани идващите стъпки по неговото създаване. Сдружението се основава за повишение на успеваемостта, уеднаквяване на механизма за реакция и усилване на съгласуваност сред страните членки на Европейски Съюз в битката с трафика на опиати и проведената престъпност.

Групата по митническа политика към Групово дело " Данъчно облагане и митнически съюз " (DG TAXUD) заседава два пъти годишно, като участниците в нея - ръководители на митнически администрации от страните членки от една страна, и Европейската комисия от друга, разискват стратегически въпроси за развиването на митническия съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР