Агенциите отбелязват, че това засилва опасенията, че сомалийските пирати отново

...
Агенциите отбелязват, че това засилва опасенията, че сомалийските пирати отново
Коментари Харесай

Още един кораб е отвлечен край бреговете на Сомалия

Агенциите означават, че това ускорява опасенията, че сомалийските пирати още веднъж са дейни, съвсем десетилетие откакто предизвикваха безпорядък в интернационалното мореплаване.

Корабът е бил високомерен от тежко въоръжени мъже покрай град Ейл край крайбрежията на Сомалия, оповестиха от английската работа за наблюдаване на морската търговия. Тя цитира военните управляващи като източник на информацията.

Агенцията не предложи детайлности за това кои са похитителите, само че съобщи, че се организира следствие.

UKMTO WARNING 017 DEC 23

HIJACK – INCIDENT UPDATE 001

UKMTO have received a report of a DHOW being Hijacked by heavily armed personnel in an undefined area around Eyl, Somalia. Authorities are investigating.
— United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) (@UK_MTO)

Военноморската задача на Европейския съюз заяви, че предходната седмица в близкото Арабско море е бил похитен търговски транспортен съд, плаващ под малтийски байрак, който се е преместил в същия регион край крайбрежията на Сомалия. На борда на кораба за насипни товари " Руен " имало 18 души екипаж, когато е бил похитен покрай йеменския остров Сокотра, на към 240 км от Сомалия.

Един от членовете на екипажа - българин, бе евакуиран на транспортен съд на индийските военноморски сили за оказване на здравна помощ. Той.

Подозренията за това похищение паднаха и върху сомалийските пирати, макар че силите на Европейски Съюз обявиха, че похитителите и техните претенции са незнайни. 

Напоследък се следи внезапно нарастване на нападенията против търговски кораби в Червено море от страна на подкрепяните от Иран бунтовници хуси от Йемен. Какви са вредите за международната търговия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР