Агенти на американското ФБР спряха на улицата кмета демократ Ерик

...
Агенти на американското ФБР спряха на улицата кмета демократ Ерик
Коментари Харесай

Агенти на ФБР претърсиха кмета на Ню Йорк насред улицата

Агенти на американското ФБР стопираха на улицата кмета демократ Ерик Адамс през седмицата и иззеха от него няколко електронни устройства в границите на федерално следствие на финансирането на предизборната му акция през 2021 година, удостовери през вчерашния ден юрист, съобщи ДПА.
Прочетете още
Юристът Бойд Джонсън беше нает от Адамс, откакто предходната седмица ФБР обискира дома на член на щаба му, отговарящ за набирането на средства, в границите на същото следствие. Бойд сподели, че сътрудниците са спрели кмета Адамс на улицата в понеделник вечерта, след събитие, на което е участвал.

„ Кметът незабавно откликна на настояването на ФБР и даде електронните си устройства ", сподели Джонсън в изказване. „ Кметът не е упрекнат в никакви нарушавания и продължава да спомага на следствието ".

В изказването на Джонсън се показва още, че след обиска в дома на Бриана Съгс, която е набирала средства за акцията на Адамс, „ беше открито, че в последно време избран човек е работил по неправилен метод ".

В духа на прозрачността и съдействието, това държание беше неотложно и по наша самодейност докладвано на проверяващите, сподели още юрист Джонсън.

Според в. „ Ню Йорк таймс ", който първи заяви за акцията на ФБР, сътрудниците са иззели от кмета най-малко два мобилни телефона и един айпад, които са му били върнати след няколко дни.

Федералните управляващи организират следствие дали по време на предизборната си акция си през 2021 година Адамс е бил в скрит план със строителна компания в нюйоркския регион Бруклин и с турското държавно управление, с цел да налива задгранични средства в акцията си посредством противозаконна дарителска скица, заяви „ Ню Йорк таймс ", представен от Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР