АГ – отделението в болницата няма да бъде закрито, търсим

...
АГ – отделението в болницата няма да бъде закрито, търсим
Коментари Харесай

АГ отделението в Разград няма да бъде закрито

АГ – отделението в болничното заведение няма да бъде закрито, търсим решение на казуса. Това съобщи пред БНР Теодор Гарвалов, ръководител на Съвета на шефовете на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в Разград.

„ Намерили сме две решения на казуса – първо търсим неонатолози, което е доста мъчно предвид на общата рецесия за фрагменти в страната, само че продължаваме да търсим. Второто решение е неонатологията да премине към акушеро-гинекологията и по този начин педиатрите да могат да оказват помощ. Причината за сегашната рецесия е, че началникът на неонатология излезе в нескончаем отпуск заради насъбрана доста отмалялост през последните години. Иначе лечебното заведение работи обикновено “, сподели той.

По думите му една от аргументите за дефицита на фрагменти в разградската болница е близостта на Русе и Варна, които са огромни регионални градове и притеглят повече експертите.

„ Имаме контакт с лечебните заведения в Русе, Търговище и други огромни градове, дамите се преглеждат на място и се изпращат към съответното лечебно заведение. Всички лечебни заведения в покрайнината са осведомени и са в очакване, ще ги одобряват и ще се наблюдават от съответните експерти “, добави Гарвалов по отношение на обстоятелството, че родилките сега се изпращат от Разград към тези лечебни заведения.

Той бе безапелационен, че преумората и психическата отмалялост си споделят думата, както е ясно, че в случай че не се намерят медицински експерти, ще има отново проблеми.

„ Заплащането има значение, само че то не е всичко, тези специалности са предопределение “, добави той.

Теодор Гарвалов акцентира, че няма риск за родилките и не би трябвало да има терзание.

„ Всеки знае какво би трябвало да прави, откакто дойде кола за спешна помощ с родилка. А Здравното министерство е известено за нашите дейности и от него получаваме цялостно подпомагане. Помага ни чисто административно да съкратим периодите, с цел да можем да си решим по-бързо казуса “, изясни той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР