Афганистанец с български паспорт е санкциониран по глобалния закон Магнитски“,

...
Афганистанец с български паспорт е санкциониран по глобалния закон Магнитски“,
Коментари Харесай

Афганистанец с български паспорт и фирма в София е санкциониран по закона Магнитски

Афганистанец с български паспорт е глобен по световния закон „ Магнитски “ , в понеделник Отделът за надзор на задграничните активи към финансовото министерство на Съединени американски щати .

В рестриктивните мерки на „ Магнитски “ попадат 44 компании, свързани със глобения Аджмал Рахмани и неговия татко. Една от тях - „ Лего Инвестмънтс ЕООД “ , е записана в България. И Рахмани, и татко му са някогашни депутати в Афганистан.

Новината за включването на Рахмани в листата със глобени лица идва, откакто през февруари тази година петима българи.
 Обяснено. Кои са упрекнати за присъединяване в корупция по  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Това са някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов , някогашният енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров , упрекнатият в шпионаж водач на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов и двама някогашни шефове на АЕЦ „ Козлодуй “ - Александър Николов и Иван Генов .

Чрез световния закон „ Магнитски “ Съединени американски щати замразяват активите на политици, държавни чиновници и други лица по света, които съгласно американските управляващи развиват корупционна активност и нарушават човешките права.

Санкционираният в понеделник Аджмал Рахмани има адресна регистрация в Дубай и паспорти от Афганистан, Унгария, Кипър, Белгия, България и островната страна Сейнт Китс и Невис.

От глобите е обиден и неговият татко Мир Рахман Рахмани . Министерството на финансите на Съединени американски щати заяви, че двамата са добавени в листата като някогашни чиновници в афганистанския парламент поради „ комплицирана корупционна скица за публични поръчки “, която е довела до заграбване на милиони долари от контракти, финансирани от държавното управление на Съединени американски щати.

Посочва се, че Рахмани и татко му стоят зад измами и злоупотреби с цени на гориво, с което са снабдявали афганистанската войска.

Справка в българския Търговски указател, че една от компаниите на Рахмани - „ Лего Инвестмънтс ЕООД “, е записана в България през 2014 година Посоченият адрес е на столичната ул. „ Съборна “ , а предметът на активност е необятен - от продажба на недвижими парцели и строителство до преводаческа, издателска и рекламна активност.

Управител и едноличен притежател на капитала е Аджмал Рахмани. Според данните в регистъра той живее в Сейнт Китс и Невис.

Мир Рахман Рахмани също има няколко задгранични паспорта, само че не и от България. Според финансовото министерство на Съединени американски щати бащата и синът са се сдобили с тези документи с помощта на стратегии за поданство посредством вложения и по този начин са улеснили противозаконната си активност.

През 2021 година . Един от тях е предприемачът и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски , който в този момент е ръководител на парламентарната група на придвижването.

В листата тогава попаднаха още хазартният предприемач Васил Божков и заместник-председателят на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков.

Общо 64 компании и организации, притежавани или следени от тримата българи, също влязоха в санкционния лист.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР