Аферата с рускинята Камила Валиева ще накара да бъде вдигната

...
Аферата с рускинята Камила Валиева ще накара да бъде вдигната
Коментари Харесай

Увеличават минималната възраст на фигуристите

Аферата с рускинята Камила Валиева ще накара да бъде вдигната минималната възраст на състезателите във фигурното пързаляне. Това признаха от Международната федерация по фигурно пързаляне (ИСУ) в петък, като предлагането ще бъде разисквано на идния конгрес през месец юни.

" Международната федерация удостоверява, че Съветът реши да запише предложение, с което да се вдигне минималната възраст на 17 години за всички дисциплини на фигурното пързаляне ", написаха от федерацията.

В момента минималната възраст за състезателите в спорта е 15 години.

Въпреки че това предложение не е директно обвързвано със случая на 15-годишната Валиева, която е дала позитивен тест за неразрешени лекарства през декември, само че бе позволена до надпреварата и приключи на четвърто място самостоятелно на Олимпиадата, то мярката сигурно е отзив от този скандал.

" Пълният текст на предлагането ще бъде оповестен на 30 април. За да бъде признат, се изисква болшинство от 2/3 от членовете на федерацията ", прецизират от ИСУ. Конгресът ще се организира от 6 до 10 юни в Пукет, Тайланд.  Съветът на ИСУ е формиран от 13 члена, а президентът му - нидерландецът Ян Дайкема, е отпред на управителния орган на интернационалната централа.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР