Афера с фалшиви шофьорски книжки в КАТ в София-област. На

...
Афера с фалшиви шофьорски книжки в КАТ в София-област. На
Коментари Харесай

Нова афера с фалшиви шофьорски книжки в КАТ в София-област


Афера с подправени шофьорски книжки в КАТ в София-област. На какъв брой души са издадени документи, без да имат право на това и кой е отговорен, ще дават отговор занапред прокуратурата и Вътрешна сигурност, заяви БТВ.

За издаването на шофьорска брошура са нужни приключен курс, сполучливо положен изпит пред автомобилна ревизия и тапия.

Оказва се, че от 2016 до 2018 година в Областната дирекция на полицията в София са издавали книжки на десетки хора, за които в следствие е потвърдено, че нямат нужните документи. Схемата била засечена предишното лято.

Създава електронно подправено досие в системата и негова база се издава удостоверение. Вече при инспекцията се открива неналичието на книжен притежател. Примерно липса на тапия, липса на курс БЧК, протоколи пред ДАИ”, споделя Комисар Ивайло Александров, шеф отдел "Охранителна полиция " в ОДМВР.

Къде са хората, които са се сдобили с подправените документи, Министерство на вътрешните работи не знае.

Според вътрешната инспекция в дирекцията, която свършва на 6 ноември, на 12 души са издадени книжки, без да имат право и би трябвало да им бъдат взети. Решено е още материалите да бъдат дадени в районната прокуратура и Вътрешна сигурност. При обвиняването материалите са постъпили на 14 февруари, съвсем 4 месеца след края на инспекцията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР