АЕЦ на Луната: Руснаци и китайци атакуват спътника на Земята.

...
АЕЦ на Луната: Руснаци и китайци атакуват спътника на Земята.
Коментари Харесай

АЕЦ на Луната: Руснаци и китайци атакуват спътника на Земята


АЕЦ на Луната: Руснаци и китайци нападат спътника на Земята. Всички механически въпроси били решени, само че още не се знае по какъв начин ще се охлажда нуклеарният реактор. Двете страни обмислят да слагат атомна електроцентрала на земния сателит в интервала 2033-35 година
Това сподели във вторник Юрий Борисов,
началник на съветската галактическа организация Роскосмос. Според него това е нещо, което един ден може да разреши да бъдат изградени лунни селища.
Борисов, някогашен заместник-министър на защитата, сподели, че Русия и Китай са работили взаимно по лунна стратегия и че Москва е съумяла да способства за общото им дело със своя опит
в „ нуклеарната галактическа сила “.
„ Днес съществено обмисляме план – някъде на границата на 2033-2035 година – взаимно с китайските сътрудници да доставим и инсталираме енергоблок на повърхността на Луната “, сподели Борисов.

По думите му, слънчевите панели няма да могат да обезпечат задоволително електричество за зареждане на бъдещи лунни селища,
до момента в който нуклеарната сила може.
„ Това е доста съществено предизвикателство, би трябвало да се направи в автоматизиран режим, без наличието на хора “, добави още той.

Борисов приказва и за съветските проекти за създаване на товарен галактически транспортен съд с нуклеарен мотор. Той сподели, че всички механически въпроси, свързани с плана, са позволени, с изключение на намирането на решение по какъв начин
да се охлади нуклеарният реактор.
„ Ние в действителност работим върху галактически влекач. Тази голяма, циклопска конструкция, която ще може, с помощта на нуклеарен реактор и мощни турбини… да транспортира огромни товари от една орбита в друга, да събира галактически боклуци и да взе участие в доста други приложения “, сподели Борисов.
Руски публични лица са говорили
и преди за амбициозни проекти за един ден рандеман на Луната, само че съветската галактическа стратегия претърпя серия от неуспехи през последните години.

Неговата първа лунна задача от 47 години се провали през 2023 година, откакто съветският галактически транспортен съд Луна-25 излезе отвън надзор и се разби .
Москва съобщи, че ще започва нови
лунни задачи и по-късно ще изследва опцията за взаимна руско-китайска задача с екипаж и даже за лунна база.

Китай съобщи предишния месец, че има за цел да изпрати първия китайски астронавт
на Луната преди 2030 година
Руският президент Владимир Путин отхвърли през февруари предупреждението на Съединените щати, че Москва възнамерява да сложи нуклеарни оръжия в космоса, като погрешно, заявявайки, че това е трик за привличане на Русия в договаряния за оръжия при изискванията на Запада.
*Източник: Ройтерс
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР