АЕК Атина си осигури участие в груповата фаза на Шампионската

...
АЕК Атина си осигури участие в груповата фаза на Шампионската
Коментари Харесай

АЕК удържа унгарския натиск и влезе в групите на Шампионската лига

АЕК Атина си обезпечи присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига за първи път от 12 години насам и общо за пети път в клубната история. След като завоюваха на унгарска земя против МОЛ Види с 2:1 преди седмица, " жълто-черните " резервираха задатъка си пред своите почитатели на олимпийския стадион в Атина и след 1:1 завоюваха конфликта с общ резултат 3:2. За последно АЕК бе част от групите на конкуренцията през сезон 2006/07, когато реализира влиятелна победа вкъщи над " Милан ", а в този момент почитателите на гръцкия първенец още веднъж ще могат да гледат някои от най-големите тимове в Европа против своите любимци.

През първотото полувреме на реванша рисков удар на Данко Лазович бе отразен от вратаря на домакините Василис Баркас, само че най-интересните моменти пристигнаха след почивката. В 48-ата минута капитанът на " жълто-черните " Петрос Мандалос усили преднината на отбора си в общия резултат след тъкмо изпълнена дузпа, отсъдена за нарушаване на Атила Фиола против Елдер Лопеш.

Унгарският първенец съумя да реагира доста скоро и изравни резултата в 57-ата минута. Точен бе Лоик Него, който копна топката технично над излезлия да съкрати ъгъла Баркас. МОЛ Види опита по-масиран напън в заключителните минути, само че не сътвори чисто голово състояние. Още един път Лазович нанесе рисков шут от статично състояние, само че още веднъж Баркас мазета. Стражът се намеси и при изстрел по тревата от отдалеченост на Марко Шчепович, а в последните секунди капитанът Роланд Юхас опита изстрел от 15-ина метра, само че топката мина над гредата.

Гостите могат да съжаляват, че не се оправиха по-добре в Атина, още повече поради обстоятелството, че в 80-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, откакто Лопеш си разреши да удари без топка Него току пред погледа на основния арбитър Жимон Марчиниак.

Още по-безумни бяха дейностите на Марко Ливая след последния съдийски сигнал. Хърватският нападател на домакините бе предизвикан от Лазович, който изрита с каратистки удар и получи червен картон за скандалната си постъпка. Със сигурност държанието на Ливая ще му обезпечи съществено наказване от дисциплинарната комисия на УЕФА.

МОЛ Види се провали и при третия си опит от 2011 година насам да преодолее квалификациите, само че въпреки всичко ще попадне непосредствено в групите на Лига Европа. Феновете на АЕК чакат жребия за Шампионската лига с неспокойствие, надявайки се че техните любимци ще удължат серията си от 14 следващи мача без загуба в европейските шампионати даже и в главната фаза на конкуренцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР