Адвокатите на Майкъл Флин, опровергаха информацията, публикувана в петък от

...
Адвокатите на Майкъл Флин, опровергаха информацията, публикувана в петък от
Коментари Харесай

Адвокатите на Майкъл Флин опровергаха информацията за сделка с турските власти


Адвокатите на Майкъл Флин, опровергаха информацията, оповестена в петък от „ Уолстрийт джърнъл ”, съгласно която някогашният консултант по националната сигурност към администрацията на Тръмп се е срещнал с почитан турски държавен представител няколко седмици след успеха на Доналд Тръмп на президентските избори. По информация на изданието на срещата е било контрактувано Флин и синът му Майкъл Флин-младши да получат 15 млн. $ против предаването на Гюлен на турските управляващи.

"От почитание към всичките следствия, свързани с предизборната акция от 2016 година ние съзнателно избягвахме да разясняваме всички клюки или обвинявания, оповестени в медиите. Днес обаче новините, обвиняващи Флин в закононарушения, разпростряли се от отвличания до подкупи, са толкоз неуместни и субективни, че ние ще създадем изключение от своето предписание: Те (обвиненията – бел.авт) са погрешни ”, оповестиха в общо официално съобщение Робърт Келнър, Стивън Антъни и Брайън Смит, които пазят Флин пред съда.

БГНЕС напомня, че в петък вестник „ Уолстрийт джърнъл “ и американският ефирен канал "Ен Би Си Нюз" цитираха сведения на свои източници, съгласно които специфичният прокурор Робърт Мълър е почнал следствие против Флин и сина му по отношение на срещата им с въпросния турски общественик.

Според сведенията малко след успеха на Доналд Тръмп в президентските избори, тримата са се срещнали в модерното заведение „ 21 Club “ в Ню Йорк. Разговорът с турския е представител е включвал разискването на способи за депортирането на Гюлен от страната, в това число благодарение на частен аероплан до отдалечения турски остров Имралъ. На него има затвор, в който доживотната си присъда излежава различен зложелател на турската страна – водачът на Кюрдската работническа партия Абдула Йоджалан.

Освен това турският представител е изискал от Флин да помогне и за освобождението на обвързвания с Ердоган предприемач от турско-ирански генезис Реза Зараб, който през 2016 година беше задържан в Маями по обвинявания, че е оказал помощ на Иран да заобиколи американските наказания. Бизнесменът беше арестуван без право на гаранция и го грози присъда от 30 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен по обвиняванията в нарушение на глобите и пране на пари.

Двете медии акцентираха, че при положение на единодушие Флин и синът му Майкъл Флин-младши са щели да получат 15 млн. $ единствено за предаването на Гюлен на турските управляващи. Няма обаче налична информация до каква степен е стигнала договорката, нито пък данни за правени заплащания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР