Адвокатите на филмовия продуцент Харви Уайнстийн, който бе признат за

...
Адвокатите на филмовия продуцент Харви Уайнстийн, който бе признат за
Коментари Харесай

Адвокатите на Уайнстийн молят съда за милост и за 5-годишна присъда затвор

Адвокатите на филмовия продуцент Харви Уайнстийн, който бе приет за отговорен за полово принуждение против две дами, приканиха съдията по делото за благосклонност и го помолиха да постанови присъда от пет години затвор, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Уайнстийн, който е на 67 години, бе приет за отговорен на 24 февруари по две от предявените обвинявания и по закон оптималното наказване за закононарушенията , за които е наказан, е 29 години затвор. По други две бе оневинен, а присъдата за тях бе пожизнен затвор.
 
Harvey Weinstein begs sentencing judge: My fall from grace is punishment enough
— The Daily Beast (@thedailybeast)

В сряда съдията би трябвало да произнесе присъдата против Уайнстийн.

В писмото си до арбитър Джеймс Бърк трима от бранителите на някогашния кино магнат упорстват за благосклонност с аргумента, че клиентът им " може да не доживее до края на присъдата си и по този начин на процедура той ще получи доживотна присъда ".

В писмото си до съдията юристите акцентират, че Уайнстийн е бил обект на удивление във времето, когато е заделял част от благосъстоянието си за щедрост , както и че е бил един от най-влиятелните продуценти в Холивуд. " Той загуби средствата си и опцията за прехранване. Той загуби статута си, падението му е историческо, без казус в епохата на обществените медии ", се показва в писмото на юристите.

Междувременно седем дами се обърнаха с намерено писмо до основния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс и я приканиха да предоговори съглашението по гражданските каузи против Уайнстийн, реализирано през декември предходната година. То планува дамите, които биха завели каузи против Уайнстийн, да получат обезщетение без съд от фонд в размер на 25 милиона $, които ще бъдат обезпечени от застрахователя на продуцентската компания на Уайнстийн. Фирмата разгласи фалит. Споразумението бе реализирано след траяли близо две години договаряния и към момента не е дефинитивно.

Авторките на писмото упорстват прокурор Джеймс да изиска преразглеждане на съглашението, тъй като то на процедура не задължава Уайнстийн по никакъв метод. Освен това в него има уговорка, която планува Уайнстийн да употребява също пари от фонда, в случай че някои от дамите с искания към него се откаже да получи от контрактуваното обезщетение.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР