Адвокатът, представляващ семейството на Тайър Никълс - чернокожият мъж, който

...
Адвокатът, представляващ семейството на Тайър Никълс - чернокожият мъж, който
Коментари Харесай

Семейството на убития чернокож в Мемфис настоява за реформи в полицията

Адвокатът, представляващ фамилията на Тайър Никълс - чернокожият мъж, който беше пребит съдбовно от служители на реда в Мемфис, прикани Конгреса на Съединени американски щати да одобри законодателство за промяна на полицията. Бен Крамп съобщи, че майката на Никълс се надява нещастието да докара до " по-голямо положително " за цялото общество.
Няма значение дали е бял служител на реда, черен служител на реда или латинос. Става дума за отношението им да мислят, че могат да си подволят да създадат това на Тайър, на Кийнън Андерсън в Лос Анджелис и на Байрън Уилиямс в Лас Вегас.
Бен Крамп, юрист на семейство Никълс

Адвокат Крамп съобщи, че той и фамилията на Никълс са разговаряли с президента Джо Байдън и са го призовали да поддържа приемането на закона. Трагедията още веднъж повдигна и тематиката за расизма.
Независимо от цвета на кожата на даден служител на реда, всеки е институционализиран. Някои ще го нарекат културен фатализъм, други пък – бяло предимство. Просто сме програмирани да мислим, че някои групи са способни на закононарушения повече от други. Черните са третирани като отговорни до доказвани на противното, а белите – почтени до доказване на противното.
Ърл Фишър, свещеник

Петимата служители на реда, упрекнати в убийството на Тайър Никълс, са били част от специфичен отряд, наименуван Скорпион. Те са имали за задача да понижат броя на уличните закононарушения в Мемфис. Отрядът бе разхлабен и започнаха да текат следствия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР