Адвокатът, представляващ християнката, оправдана за богохулство след излежани осем години

...
Адвокатът, представляващ християнката, оправдана за богохулство след излежани осем години
Коментари Харесай

Адвокатът на оправданата християнка в Пакистан избяга от страната

Адвокатът, представляващ християнката, оправдана за осквернение след излежани осем години от смъртна присъда, е избягал от Пакистан, страхувайки се за живота си, оповестява Би Би Си.

Саиф Мулок е коментирал пред организация " Франс прес ", че е трябвало да напусне страната, с цел да може да продължи да съставлява Ася Биби, чиято присъда беше анулирана от съдиите в сряда.

Властите по-късно се договориха да забранят на Биби да напусне Пакистан, с цел да прекратят насилствените митинги против правосъдното решение. Правозащитници разкритикуваха остро съглашението, изтъквайки, че това е еднакво на подписването на " смъртно наказване " за Биби.

Ася Биби беше наказана през 2010 година за засегнатост на пророка Мохамед по време на скандал със съседи, а мнозина приканиха за обновяване на смъртното наказване след оправдателната ѝ присъда.

Мулок разяснява по-рано тази седмица, че тя ще би трябвало да се реалокира в западна страна поради личната ѝ сигурност. Преди това са правени редица опити да бъде убита.

Няколко страни ѝ предложиха леговище.

Министърът на информацията на Пакистан Фауад Чаудри отбрани държавното управление против обвиняванията, че договорката, реализирана с ислямистка партия, е капитулация пред екстремисти.

Той съобщи, че държавното управление ще " предприеме всички нужни ограничения ", с цел да подсигурява сигурността на Ася Биби.

Мулок обаче назова съглашението " мъчително ".

Адвокатът акцентира, че е решил да напусне Пакистан, защото " не е допустимо " да продължава да живее в страната, добавяйки: " Трябва да остана жив, защото към момента би трябвало да повеждам юридическа борба за Ася Биби. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР