Адвокатът на руския телевизионен , която по време на новините

...
Адвокатът на руския телевизионен , която по време на новините
Коментари Харесай

30 000 рубли за Марина Овсянникова за плаката Не на войната в ефир

Адвокатът на съветския ефирен, която по време на новините на съветския " Първи канал " сподели афиш против войната в Украйна, осведоми, че тя в Московския съд, заяви СиЕнЕн.

От малкия екран демонстрират фотография на Овсяникова и нейния юрист Антон Гашински, оповестена в осведомителния канал Телеграм от този следобяд. Дмитри Захватов и други юристи се опитваха да открият редакторът Овсяникова след нейния митинг в понеделник .

По-рано денем имаше информация, че Овсянникова не може да бъде открита.

Тази вечер пред съветското посолство в София имаше митинг в поддръжка на Овсянникова.

Говорителят на съветската държавна дума Вячеслав Володин разяснява, че " този чиновник на телевизионния канал няма и капка угриженост за нашите момчета , за нашата страна. Правоприлагащите органи би трябвало да се оправят с това. Не в плоскостта на хулигански трик, а с цялата суровост в изискванията на времето, когато е в ход специфична военна интервенция . На Комитета по сигурността на държавната дума е разпоредено да вземе този въпрос под надзор ".

Володин дефинира постъпката на Овсяникова като подла , като отбелязва, че британското заглавие на плаката, " е адресирано към западната аудитория ", написа ТАСС.
 Редактор на съветска телевизия прекъсна новините с:
Редактор на съветска телевизия прекъсна новините с: " Лъжат ви за войната в Украйна "

Овсянникова е била задържана малко след митинга си и е арестувана в полицейски сектор в Москва

Малко преди да бъде санкционирана, съд в Москва я призна за отговорна в нарушение на протестното законодателство , заяви държавната съветска осведомителна организация РИА, представена от " Индипендънт ".

Кремъл отхвърли дейностите на редактора като " безчинство " и допусна, че Овсяникова може да бъде изправена пред спомагателни последствия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели: " Каналът и тези, които би трябвало, ще стигнат до дъното на това. "

Говорителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Равина Шамдасани похвали " този доста самоуверен публицист ".

Тя сподели на брифинг в Женева: " Настояваме управляващите да подсигуряват, че няма да бъде изправена пред репресии за практикуване на правото си на независимост на изложение. "

Почти 15 000 души са арестувани в цяла Русия по време на антивоенни митинги от началото на нашествието на 24 февруари. Не е ясно какъв брой от тези 15 000 души са останали в арест.

First comments from Ovsyannikova: 14-hour interrogation, denied her access to lawyers, she’ll talk more tomorrow after some sleep. She speaks English at the end of this video.
— Kevin Rothrock (@KevinRothrock)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР