Адвокат Велимир Атанасов, дясната ръка на Мартин Божанов, заяви, че

...
Адвокат Велимир Атанасов, дясната ръка на Мартин Божанов, заяви, че
Коментари Харесай

Велимир Атанасов проговори! Дясната ръка на Мартин Божанов ексклузивно коментира скандалите около името му

Адвокат Велимир Атанасов, дясната ръка на Мартин Божанов, съобщи, че ще съди тези, които популяризират неистини за него. Той нападна предприемачът Йоаким Каламарис, който съобщи, че е една от жертвите на Нотариуса.

SafeNews разгласява правото му на отговор без редакторска интервенция:

Лъжливите изказвания на Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис заливат медиите, като неведнъж се загатва моето име, при което съм задължен да се възползвам от правото си на отговор, което държа да се разгласява напълно и без съкращения или корекции. Отделно от това, ще предявя правосъдни искания към тях за изнесените откровени неистини.

На първо място, следва да посоча, че трите компании, в които съм бил съучастник с Мартин Божанов осъществяваха комерсиална активност през интервала 2015 година 2018 година, само обвързвана с една комерсиална банка. От 2018 година до момента те не са имали никаква активност. От 2018 година насам, единствените ми връзки с Божанов се свеждат до това, че съм му бил юрист по трите му каузи по отношение на прекратяването на брака му с Адриана Симеонова и споразумяване на имуществените връзки по отношение на прекратяването на брака им.

Доколкото ми е известно и без да нарушавам адвокатската загадка, Мартин Божанов и Петьо Еврото са били на страната на Каламарис и Дикос

и съм предупреждаван от тях /но освен от тях/, че в случай че не преставам да се занимавам с моите клиенти ще имам огромни проблеми

На второ място, би трябвало да посоча, че в никакъв случай не съм имал каквито и да било срещи с Дикос и Каламарис, с изключение на в съда. Не съм влизал в връзка с тях по какъвто и да било метод, в това число през трети лица; още по- малко пък съм споменавал името на госпожа Невена Зартова или имена на други магистрати. Отношения ми с Невена Зартова са единствено другарски и колегиални, датират от години, още от времето, когато бях арбитър в Софийски областен съд, а тя тогава редови прокурор, който заседаваше с мен. Никога не съм коментирал с нея каузи, в никакъв случай не съм я молил за каквото и да било по отношение на каузи. Моля ревизиращият екип в Софийска районна прокуратура да извърши проверка за това какъв брой и какви сигнали съм подавал до Софийска районна прокуратура, както и по какъв брой каузи съм бил бранител през последните четири години и по какъв начин са се развили производствата. Твърдя, че в случай че бъде осъществена такава, всички ще можете да се убедите, че успеваемостта ми не е „ 110 % “, както твърди Каламарис, а в пъти по скромна.

Сами ще си извършите изводите за това, до каква степен „ въздействам в СРП “

Отделно от това, Ви апелирам при нестихващите медийни изяви на посочените лица, да им бъде заложен въпроса, къде тъкмо и по кое време са имали среща с мен, както и по кое време съм направил изказванията, че съм в някакви връзки с Невена Зартова?

По мотив на въпросите с Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис би трябвало да се каже, че от тях и/или обвързваните с тях сдружения, има заведени четири търговски каузи с мое присъединяване, както и две наказателни производства, едно от които е коментираното от двамата. Отново дублирам, че в никакъв случай не съм коментирал с Невена Зартова въпросното произвеждане, както и което и да е било друго. Не съм живял и на брачен начала с нея, като господин Каламарис евентуално ме бърка с един от неговите юристи, който е имал брачен връзки с прокурора от СГП, който в началото удостоверява привличанията, а след това ги анулира. Интересен е и въпросът, дали този юрист не е зает точно в този интервал сред потвърждаването и анулацията? Интересен въпрос е също и за какво въпросните постановления не ми се дават макар експлицитна молба повече от месец и половина?

Не на последно място, с цел да добиете същинска визия за репутацията на господин Каламарис и неговия бизнес,

Ви апелирам да извършите информация дали по отношение на него са били налице сигнали и наказателни производства, като изводите бързо ще си извършите по-късно. Подчертавам, че съм юрист по въпросите и съм чул за Каламарис едвам през 2022 година тъй че едва ли някой ще може да твърди, че тези към петдесет преписки са инициирани под мое давление.

Това са същинските обстоятелства по случая и Вие ще се уверите в това

Адвокат Велимир Атанасов, САК.

Източник: MediaMall
Още отзиви четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР