Адриан Манарино изхвърли четвъртфиналиста от предишното издание на Откритото първенство

...
Адриан Манарино изхвърли четвъртфиналиста от предишното издание на Откритото първенство
Коментари Харесай

АО: Шампионът от Sofia Open затвори телефона на Шелтън в 5-сетов трилър и ще срещне Джокович

Адриан Манарино изхвърли четвъртфиналиста от предходното издание на Откритото състезание на Австралия Бен Шелтън в трети кръг. Мачът продължи цели 4 часа и 46 минути - 7:6(4) 1:6 6:7(2) 6:3 6:4. Срещата се трансформира в същински 5-сетов трилър, като опитът си сподели думата и първенецът от Sofia Open надделя младия си сътрудник и в четвърти кръг ще срещне международния номер 1 Новак Джокович.

Началото на мача стартира с рутинни геймове за сервиращите тенисисти. Първи, който стигна до възвожности за пробив бе Манарино. Той осъществя брейк при 2:2 и пое водачеството в сета. Радостта на французина обаче не търпя дълго, като Шелтън върна скоропостижно пробива. В миговете до края на сета, повече изненади и любопитни моменти нямаше и станахме очевидци на законосъобразен тайбрек. Пръв минибрейк направи американеца за 2:0, но Манарино взе идващите две подавания на Шелтън и по този начин обърна водачеството в решителния гейм. В последна сметка, победител излезе френския деец, който победи след 7 на 4 точки в тайбрека.

Началото на втората част стартира с брейк шансове за Шелтън, но той не се възползва от тях. Все отново той проби още идващото подаване на Манарино и излезе напред в резултата. Впоследствие, той " открадна " и идващите два сервис гейма на французина и по този начин изравни резултата след 6:1 във втората част. В началото на третия сет, Шелтън продължи самодейността си и направи пробив, само че Манарино мигновено го върна. При 4:4, френският деец сложи под оптимално напрежение младия си сътрудник и направи брейк, с който си обезпечи да сервира за сета. Американецът обаче разочарова французина и направи рибрейк, с което докара третата част до нов тайбрек. Противоположно на тайбрека от първия сет, Шелтън заигра на високо ниво и още от началото пое водачеството и завоюва тайбрека със 7 на 2 точки.

В началото на четвъртата част, сервиращите имаха преимущество, като печелеха подаванията си. При 3:2, Манарино сподели, че последното, което желае е да напусне шампионата още тук и превключи на по-висока предавка, с което направи пробив, повеждайки с 4:2. Впоследствие, французинът затвори сета на свое подаване безпроблемно и изравни общия баланс сред двамата. Манарино продължи самодейността си и през решителната пета част, като доближи до брейк шансове в първите два гейма, само че Шелтън показваше психическа и физическа резистентност и се измъкваше. При 2:2, настойчивостта на френския деец продължи и опитът си сподели думата, като той проби подаването на американеца и беше една концепция по-близо до крайния триумф. При затвърждаването на брейка, първенецът от Sofia Open имаше леки проблеми, само че се оправи. Трудностите на младата звезда продължиха и през идващото му подаване при 4:2, като той изпусна преднина от 40:0 и позволи да загуби сервис гейма си в най-неприятния вероятен миг. Когато обаче Манарино сервираше да завоюва мача, той се пропука и загуби първото си подаване за крайния триумф. Все отново, френския деец затвори мача от втория опит и си обезпечи конфликт с Новак Джокович в идната фаза на Аустрелиън Оупън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР