Адриан Андреев започна с успех участието си на тенис турнира

...
Адриан Андреев започна с успех участието си на тенис турнира
Коментари Харесай

Адриан Андреев се класира за втория кръг на Чалънджър в Маспаломас

Адриан Андреев стартира с триумф присъединяване си на тенис шампионата от сериите " Чалънджър " в Маспаломас, Испания, надигравайки в мача си от първия кръг представителя на домакините Ориол Рока Батая.

Третата ракета на България се наложи с 6:4, 7:6(3) за малко повече от два часа игра против поставения под №5 в конкуренцията.

В откриващия сет един единствен пробив беше задоволителен на Андреев по пътя му към триумфа и той пристигна в деветия гейм, след който 22-годишният софиянец поведе с 5:4, а по-късно отрази и два брейкбола пред Батая, с цел да затвори частта с 6:4.

Във втората двамата тенисисти си размениха по един пробив в шестия и седмия гейм, а малко по-късно Адриан трябваше да избавя и два сетбола пред своя противник, само че въпреки всичко се измъкна от сложната обстановка и в последна сметка сетът трябваше да бъде решен в тайбрек. В дългия гейм българинът поведе с 3-1 и 5-2 и без особени усложнения постави точка на разногласието след 7-3 в своя изгода.

С триумфа Андреев си обезпечи 1165 евро и 7 точки за международната класация, в която заема 264-ата позиция, а в спор за място на четвъртфиналите нашето момче ще срещне различен испанец - Давид Хорда Санчис.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР