Адриан Андреев продължава силното си представяне и достигна до полуфиналите

...
Адриан Андреев продължава силното си представяне и достигна до полуфиналите
Коментари Харесай

Адриан Андреев достигна до първи полуфинал в "Чалънджър" тура

Адриан Андреев продължава мощното си показване и доближи до полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите " Чалънджър " във Форли (Италия) с награден фонд 45 730 евро. Квалификантът Андреев победи №289 в света Евън Фърнес (Франция) със 7:6(6), 4:6, 6:3 за 2:44 часа. Така той за първи път доближава на тази фаза на шампионат " Чалънджър " в кариерата си.

Българинът сервира на два пъти за продобиване на първия сет при 5:4 и 6:5, само че позволи пробиви, което провокира крайният излаз в сета да се реши посредством тайбрек. В него Андреев изоставаше с 2:6 точки, само че завоюва идващите шест разигравания, с цел да завоюва първата част. 

Във втория сет Андреев позволи пробив за 3:4 и Фърнес изравни резултата. В третата решителна част българинът направи пробив за 5:3, а по-късно затвори дуела при собствен сервис с третия си мачбол. 

С този триумф Андреев проработи 2160 евро и 34 точки за международната класация, където е на 363-ата позиция. Преди този мач той реализира още четири победи (две в главната скица и две в квалификациите). 

Българинът ще играе на полуфиналите против третия в схемата и 211-и в международната класация Джей Кларк от Съединени американски щати или номер 347 в света Пол Джъб от Англия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР