Адмирал Джеймс Фого, командир на съюзническото командване на съвместни сили

...
Адмирал Джеймс Фого, командир на съюзническото командване на съвместни сили
Коментари Харесай

Адмирал Фого: Чудесно ще е да видим желанието на Сърбия да стане член на НАТО

Адмирал Джеймс Фого , пълководец на съюзническото командване на взаимни сили на НАТО в Неапол, разяснява за European Western Walkans, настоящото съдействие сред НАТО и Сърбия , КФОР, вероятността на НАТО за Босна и Херцеговина, значимостта на присъединението на Северна Македония към Алианса и дали НАТО е в " мозъчна гибел ".

" Виждам, че съдействието се усъвършенства , само че що се отнася до Сърбия, в действителност зависи от Сърбия какъв брой надалеч желаят да стигнат в това съдействие с НАТО . Искам да кажа в последна сметка би било отлично да забележим желанието на Сърбия да стане член на НАТО . Като сътрудник имате избор от но карт меню, образование, благоприятни условия, учения, продан, образователни дни, групи... има 1600 неща, които можете да изберете, които можете да вършиме с НАТО ", изяснява той.

" Така че вие ще изберете какво желаете да извършите и какъв брой надалеч желаете да стигнете в тази връзка , а ние ще бъдем там за вас. Явно насърчаваме Сърбия да направи повече и разширяваме връзките и я вършим още по-силна . "

" Ние постоянно работим доста интензивно , с цел да поддържаме това, което съгласно мен е високо равнище на доверие на хората на Косово и Сърбия , тъй че косовските албанци и косовските сърби, както и всички други етноси и диаспори от популацията, които живеят вътре в Косово, а също и в рамките на Сърбия. Изпълняваме Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , съгласно която, нашият мандат е да поддържаме сигурна среда в цялото Косово. Нямаме любимци. Ние сме мощни ", разяснява адмиралът.

Според него, " връзките се усъвършенстват и стабилността се ускорява , държавните институции стават все по-демократични и все по-способни да се грижат за себе си и един ден НАТО ще понижи наличието си ... Ако можем да помогнем за поддържането на разговора, като осигурим по-стабилна и сигурна среда, ще създадем това. Колкото повече убеденост имат хората от двете страни на границата, толкоз по-голяма е вероятността да приказват. "

Относно Босна и Херцеговина, адмирал Джеймс Фого изясни, че " това, което сигурността и стабилността в НАТО поставят на масата, е доверието . Доверие на външни вложители . Хората желаят да дойдат и да вложат запаси и пари, с цел да влагат в бъдещето. Пазарната стопанска система ще процъфти и хората ще получат дивиденти . Всичко стартира първо със непоклатимост и сигурност . Не можеш да имаш мощна стопанска система без доверие, непоклатимост и сигурност, а това идва освен от военната мощ, а от мощни и способни, надеждни и етични полицейски сили и министър на вътрешните работи, които могат да пазят границите от контрабандисти, трафиканти и други насилствени екстремистки организации. "

" Така че всичко това, което НАТО се пробва да даде, е в интерес на народите на тези страни . Те са наши сътрудници и ние желаеме да им помогнем . Мисля, че може би Република Сръбска се е събудила за това и ние работим в вярната посока. Колкото по-рано, по-добре, толкоз по-бързо създадем това, толкоз по-добре ще бъдат хората в Босна и Херцеговина. "
 В Съединени американски щати не желаят дребни, слаби и небогати страни в НАТО
В Съединени американски щати не желаят дребни, слаби и небогати страни в НАТО

" По-добре да имаш доста богати, могъщи съдружници, когато си изправен пред закани "

Той добави, че " Северна Македония завоюва мястото да бъде нов член на Алианса . Всъщност, не знам дали знаете, преди да дойда тук, бях в Средиземно море на самолетоносача USS Хари С. Труман. Премиерът Заев и министърът на защитата Шекеринска, както и началникът на защитата и ръководителят на Народното събрание в Северна Македония бяха с него. "

" През това време успяхме да им покажем някои от инструментите , които както Съединени американски щати, по този начин и НАТО дават във връзка с груповата отбрана в евроатлантическия спектакъл . Ние приветстваме техния принос в отбраната на другите 29 народи, когато те се причислят тук през новата година. Мисля, че те са доста професионална мощ. Видях хората от Северна Македония и бойците на Северна Македония да работят в целия район и на Балканите, и в моя щаб. Приветствам ги, колкото по-рано, толкоз по-добре ", добавя Фого.

Във връзка със срещата на водачите на НАТО в Лондон и какви са главните послания за страните от Западните Балкани , той разяснява, " на първо място, с цялото си почитание към президента Макрон , изрично не съм склонен с изказванието, че НАТО претърпява " мозъчна гибел ". Второ, ще ви кажа, че получих обучение във Франция в Institut d`Etudes Politics в Страсбург, Франция, университет Робърт Шуман. И през годините съм употребявал значително моето притежаване на езика и разбирането на културата на Франция и в изгода за връзките си с френския народ, френските военни и НАТО. Двата публични езика на НАТО са френски и британски . И по този начин, с течение на времето открих, че няма липса на искреност нито от френските военни сили, с които работя, нито от френските държавни чиновници. Приветстваме това в НАТО. "

" Така че сега сме 29 и следва да бъдем 30 , които имат разнообразни отзиви и разнообразни цели , а от време на време и разнообразни тактически или стратегически проблеми . Важно е да формираме всичко това, което генералният секретар назовава " 360-градусов метод ". Така че, според от това къде сте, може да сте съсредоточени върху Севера, Изтока, Юга, може да сте съсредоточени върху съветската опасност , може да сте фокусирани върху насилствена екстремистка опасност или може да сте фокусирани върху някаква друга опасност в космоса или в киберпространството. Но е значимо всички ние да работим дружно под закрилата на груповата сигурност и в случай че сме призовани свикан от член 5 според за групова отбрана ", изяснява адмирал Фого.

В Брюкселр, в Лондон, има " доста здрав, прям и открит диало година Хората показаха своето мнение, френският президент, моят президент, президентът Ердоган . Всички те имаха безапелационни отзиви по отношение на избрани неща. Но ние доказахме, че посредством политическата дарба на генералния секретар, посредством способността на НАТО да бъде еластичен , адаптивен , да слуша и да бъде отворен и схватлив към тези паники на други страни, които са част от Алианса, можем да вървим напред и по пътя, видяхме голямо нарастване на разноските за защита на НАТО през последните 4 или 5 години, над 40 милиарда евро, които ще се покачат още повече до 2024 година, като обещанията ще стигнат до това равнище от 2%. Това е добре за груповата защита , тъй като влага запаси във всички страни на НАТО, с цел да можем да работим дружно. "

" Друго, което желая да прибавя е, че хубостта на НАТО е, че е 70 години по-млад, а не на 70 години по-стар . И ще сме тук още 70 години . Не бихте могли да пресъздадете такава организация през днешния ден. Израства от средата след ВСВ с Вашингтонския контракт от 1949 година Много здрава, доста солидна . Ще преминем през цялата настояща полемика за бъдещето на НАТО и ще бъдем по-силни ", разяснява адмирал Джеймс Фого, пълководец на съюзническото командване на взаимни сили на НАТО.
 Командващият 6-и флот на Съединени американски щати желае повече кораби в Европа против Русия
Командващият 6-и флот на Съединени американски щати желае повече кораби в Европа против Русия

Адмирал Джеймс Фого вижда опасност от повече съветски кораби, подводници и самолети в Атлантическия, Северния ледовит океан, Балтийско, Черно и Средиземно море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР