Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа указ за освобождаване от

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа указ за освобождаване от
Коментари Харесай

Зеленски овободи Залужни от армията, праща го като посланик в Лондон

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа декрет за освобождение от военна работа военачалник Валерий Залужни, който до февруари тази година беше главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, предава " Ройтерс ".

В текста на указа, оповестен на уеб страницата на президента, се споделя, че Залужни напуща службата " по здравословни аргументи ", само че резервира правото си да носи военна униформа.

На 8 февруари украинският президент от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна. Като причина за това президентът уточни стагнацията на фронта и нуждата от " рестартиране на генералите ". Ден по-късно Зеленски.

През март украинското външно министерство заяви, че Зеленски е съгласувал за поста дипломат в Обединеното кралство и външното министерство изпрати на Лондон съответното искане за назначението. 

Във вторник Зеленски подписа и укази за освобождение от служба на командващия Силите за специфични интервенции на украинските въоръжени сили Сергей Лупанчук . Вместо него е назначен Александър Трепак. Освен това той назначи Дмитрий Герега за пълководец на Въоръжените сили на Украйна.
 Киев в профил вицепремиера, отговарящ за възобновяване на Украйна
Киев в профил вицепремиера, отговарящ за възобновяване на Украйна

Уволнението на Кубраков идва на фона на проекти за делене на неговото министерство в две обособени институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР