Администрацията на талибаните в Афганистан разпореди до месец всички фризьорски

...
Администрацията на талибаните в Афганистан разпореди до месец всички фризьорски
Коментари Харесай

Талибаните заповядаха: До 1 месец всички фризьорски салони за жени да затворят

Администрацията на талибаните в Афганистан разпореди до месец всички фризьорски салони за дами в Афганистан да затворят порти, съобщи Ройтерс, като цитира заповед на министерството на морала.

" Крайният период за затварянето на всички фризьорски салони за дами е един месец ", разгласи Мохамад Садик Акиф, представител на Министерството на попречване на прегрешението и агитация да добродетелите, като се базира на министерско решение.

Чуждестранни държавни управления и представители на Организация на обединените нации осъждат растящите ограничавания за дамите в Афганистан, откакто талибаните още веднъж взеха властта в средата на 2021 година след изтеглянето на непознатите военни елементи и рухването на подкрепяното от тях локално държавно управление.

Миналата година талибаните затвориха женските междинни учебни заведения, стопираха достъпа на дами до университетите и стопираха от работа доста афганистански филантропични служителки. Много публични места като бани, фитнес салони и паркове са затворени за дамите.

Фризьорските салони се нароиха в Кабул и други афганистански градове, откакто талибаните бяха свалени от власт през 2001 година Много от тях продължиха да работят и след връщането на талибаните на власт, само че табелите им бяха сваления, а прозорците - покрити.

Западните държавни управления предизвестяват, че растящите ограничавания, налагани на дамите, пречат на интернационалното признание на талибанската администрация. Талибаните настояват, че те съблюдават правата на дамите в сходство с ислямските закони и афганистанските традиции.

Българска телеграфна агенция
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР