Администрацията на президента Байдън поднови забраната за влизане в Съединените

...
Администрацията на президента Байдън поднови забраната за влизане в Съединените
Коментари Харесай

Задължителен отрицателен тест за COVID-19 за влизане в САЩ със самолет

Администрацията на президента Байдън възобнови възбраната за влизане в Съединените щати на чужденци, идващи от редица страни. От през днешния ден в действие влиза и наложително предписание за показване на негативен тест за COVID-19 за всички пасажери, идващи със аероплан.

Междувременно в американския Сенат публично беше импортиран обвинителният акт за импийчмънт на Доналд Тръмп.

Съединените щати лимитират влизането на своя територия на неамерикански жители, идващи от Бразилия, Ирландия, Англия, както и от множеството европейски страни и Южна Африка.

Забраната е обвързвана с новия по-заразен вид на COVID-19. Влизащите в страната със аероплан ще би трябвало да показват и негативен тест, изработен до три дни преди тръгване.

Мярката визира и деца над 2-годишна възраст.

В страната към този момент беше регистриран първият случай на инфектиран с така наречен бразилски вариант.

Вчера президентът Байдън уточни, че до лятото ще бъде реализиран стаден имунитет против ковид. Според него след към месец в Съединените щати евентуално ще бъдат правени по милион и повече имунизации дневно.

В същото време в Сената публично беше импортиран обвинителният акт за импийчмънт на Доналд Тръмп. Само едно е обвиняването против някогашния президент - подбуждане към протест. Очаква се процесът в Горната камара на Конгреса да стартира на 9 февруари.

Негов ръководител ще бъде най-възрастният сенатор - 80-годишният Патрик Лийхи. В резултат Тръмп може да бъде лишен от правото да заема поста на държавен глава още веднъж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР