Администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп няколко пъти

...
Администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп няколко пъти
Коментари Харесай

Предотвратихме ужасни неща: Администрацията на Тръмп искала да атакува Иран и Венецуела

Администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп " няколко пъти " е предложил предприемане на военни дейности против Венецуела и Иран през последната си година на ръководство. Това съобщи някогашният американски министър на защитата на Марк Еспър в изявление за Си Би Ес.

По негови думи самият държавен глава е предложил американските военни да изстрелят ракети над границата с Мексико.

Еспър уточни, че желае хората да знаят какъв брой близо е била страната да стартира нова война.

" Важно е за нашата страна, значимо е за републиката, за американския народ, че схващат какво се случва в този доста пореден интервал. Последната година от администрацията на Тръмп. И да разкажем за нещата, които сме предотвратили. Наистина неприятни неща. Опасни неща, които биха могли да тласнат страната в тъмна посока " , акцентира той.

Запитан какви ужасни неща са били предотвратени, някогашният министър съобщи: " В разнообразни моменти хората в Белия дом предлагаха да се подхващат военни дейности против Венецуела. Да се удари Иран. В един миг някой предложи да блокираме Куба ".
 Тръмп: Щях да попреча на Путин да нападне Украйна
Тръмп: Щях да попреча на Путин да нападне Украйна

Байдън се провалил с високите цени на горивата

На въпрос кой е отхвърлил концепциите, Еспер разкри, че това е бил той, дружно с поддръжката на ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили.

Еспър разкри по какъв начин той и Мили са измислили системата с " четири не ", с цел да се оправят с " лудите " хрумвания, идващи от Белия дом.

" Четирите неща, които трябваше да предотвратим да се случат сред оня миг и изборите. И едното беше без стратегически отстъпления, без ненужни войни, без политизиране на военните и без корист с армията. И по този начин, до момента в който изминаваха идващите пет до шест месеца, това се трансформира в мерилото, по което измервахме нещата ", изясни той.

Еспър описа, че при обособен случай Тръмп е предложил Съединени американски щати да изстрелят ракети в Мексико. Целта била да се унищожат нарколабораториите в страната.

" Той би споделил, че е с цел да преследва картелите. И щяхме да проведем диалог, където му споделих: " Г-н президент, разбирам претекста Ви ". Защото той беше доста сериозен за оправянето с опиатите в Америка. Разбирам това, всички го разбираме, само че трябваше да му обясня: " Не можем да създадем това. Това би нарушило интернационалното право. Би било извънредно за нашите съседи на юг ", описа някогашният министър.

Еспър изрази мнение, че р уският президент Владимир Путин ще разгласи победа, когато получи надзор над Донбас.

" Ще разгласи, че е освободил рускоговорящото население в този район и ще разгласи победа. И това ще се трансформира в още един замразен спор ", предвижда той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР