Администрацията на американския президент Байдън наложи нов набор от експортен

...
Администрацията на американския президент Байдън наложи нов набор от експортен
Коментари Харесай

САЩ ограничават износа на нефтено и газово оборудване за Русия



Администрацията на американския президент Байдън наложи нов набор от експортен надзор върху продажбите на съоръжение за рандеман на петрол и газ в Русия и на напреднали технологии за военна приложимост в Беларус, продължавайки да ускорява икономическите наказания както против Москва, по този начин и за нейния съдружник - Минск, оповестяват " Файненшъл таймс " и Ройтерс.

Ходът за ограничение на износа на съоръжение, употребявано в съветския енергиен бранш, идва в миг, когато американски и европейски представители разискват дали да забранят вноса на нефт и газ от Русия, имайки поради рисковете от скок в енергийните цени.

Съединени американски щати обаче остават отворени за желанието да се опитат да лимитират способността на Русия да се развива като основен световен снабдител на сила.

" Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници нямат стратегически интерес да понижат световното предложение на сила, което би повишило цените на бензина за американците. Ето за какво ние отделихме енергийните заплащания от нашите финансови наказания. Но ние и нашите съдружници и сътрудници споделяме мощен интерес към утежняване на статута на Русия като водещ снабдител на сила с течение на времето. Тези дейности ще оказват помощ за постигането на тази цел, като в същото време ще защитят американските консуматори “, се показва в публично изказване на Белия дом.

Американската администрация обаче предизвести, че може да блокира съветския петролен експорт, в случай че Москва ускори експанзията против Украйна. " Това остава на масата, само че би трябвало да преценим какви ще бъдат всички въздействия ", сподели представителят на Белия дом Джен Саки пред телевизия MSNBC.

Заместник-директорът на Националния стопански съвет Бхарат Рамамурти пък уточни пред MSNBC, че Белият дом към момента не желае да предприеме сходен ход.

" Санкции във връзка с съветски нефт и газ в този миг би имало резултат върху потребителите в Съединени американски щати и в действителност би могло да бъде контрапродуктивно във връзка с повишението на цената на петрола и газа в интернационален проект, което би могло да значи повече облаги за съветската петролна промишленост “, означи той.

Междувременно петролните фючърси нарастват за трети следващ ден на търговия предвид на упованията, че пазарът ще продължи да изпитва дефицит на доставки в продължение на месеци след западните наказания против Москва.

Фючърсите на петрола Брент се покачиха до 115,11 $ за барел, достигайки най-високо равнище от септември 2013 година Фючърсите на американския лек недопечен нефт също се покачиха над 110 $, достигайки 112,50 $ за барел - най-високо ценово равнище от май 2011 година

Графика на нефт Брент (в долари за барел)

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР