Административният съд в София отмени отнемането на лиценза на „Еврофутбол“.

...
Административният съд в София отмени отнемането на лиценза на „Еврофутбол“.
Коментари Харесай

Отнемането на лиценза на „Еврофутбол“ беше отменено от съда

Административният съд в София анулира отнемането на лиценза на „ Еврофутбол “. Решението на магистратите беше качено в обществените мрежи от избягалия в Дубай предприемач Васил Божков, който има акционерен дял във компанията.

„ Хунтата унищожи българска компания на четвърт век. Хиляди чиновници и сътрудници на „ Еврофутбол “ останаха без работа и приходи “, написа хазартният предприемач.
Отнеха лиценза на „ Еврофутбол “ за 3 месеца Решението на ДКХ е на съображение текст от закона за просрочени обществени отговорности
През март месец Държавната комисия по хазарт (ДКХ) лиши за период от три месеца лицензите на компанията. Решението беше на съображение на текст от Закона за хазарта , който планува сходна мярка при просрочени обществени отговорности на обещано сдружение в огромен размер.



В решението на съда написа, че преустановяването на активността на „ Еврофутбол “ е предизвикало вреди на всички чиновници, сътрудник и клиенти. „ Оспореното решение е издадено при основни нарушавания административно индустриалните правила и в несъгласие с материалния закон “, се споделя в причините на магистратите.

Според съда обществени отговорности не могат да бъдат съображение за краткотрайно лишаване на лиценз за образуване на
хазартни игри, а ДКХ няма пълномощия да изиска от жалбоподателя поръчителство на обществените му отговорности преди същото да бъде открито.

Магистратите са осъдили ДХК да заплати на компанията сумата от 50 лева разходи по делото. Решението на съда предстои на обжалване.
Васил Божков за отнетия лиценз на „ Еврофутбол “: Изпращат 2300 души на борсата по време на рецесия „ Не мога да остана безразличен, когато орисите на мои чиновници са употребявани за напън и тормоз “, написа притежателят на „ Нове Холдинг “
„ С решението си съдът сподели, че отнемането на лиценза на Еврофутбол е изцяло незаконосъобразен акт и за следващ път изобличи методите за държавен обир “, разяснява Божков.

Бизнесменът с 18 обвинявания декларира, че отговорност за отнемането на лиценза носят Владислав Иванов Горанов и директно подчинените му ДКХ и Националната организация по приходите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР