Административният съд в Пазарджик отмени като незаконосъобразна заповедта за уволнението

...
Административният съд в Пазарджик отмени като незаконосъобразна заповедта за уволнението
Коментари Харесай

Съдът отмени уволнението на бившия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев

Административният съд в Пазарджик анулира като незаконосъобразна заповедта за уволнението на някогашния шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховен административен съд.

" Аз съм единственият уволнен от министър Бойко Рашков шеф, другите сътрудници се съгласиха да минат на по-ниски длъжности. Продължавам да настоявам, че освобождението ми беше политическо. Всичко ще стане ясно, ще се боря до дъно ", съобщи за " 24 часа " Рогачев. И отхвърли да разяснява повече, защото решението е на първа инстанция. Попитан с какво се занимава, той отговори, че сега се грижи за децата си, които са дребни.

Рогачев беше уволнен на 9 август м. година А един от претекстовете беше, че употребил за персонални цели служебните коли на дирекцията в Пловдив. В хода на делото показания в тази посока е дал единствено някогашният водач на Рогачев, изместен след това на друга служба. Описани са разнообразни направления с 3 от служебните коли, които не са били по работа. Няма обаче данни това да е ставало по предписание на Рогачев, нито той да е пътувал персонално с тях. Затова и съгласно съда не става дума за персонално облагодетелстване, а " по-скоро за неупражняване на задоволителен надзор, което действие не може да обоснове налагане на дисциплинарно наказване „ Уволнение “.

Отделно Йордан Рогачев не е бил изслушан, преди да бъде уволнен, както допуска редът за налагане на дисциплинарни санкции в Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР