Административният съд в Бургас потвърди решението на Общинската избирателна комисия

...
Административният съд в Бургас потвърди решението на Общинската избирателна комисия
Коментари Харесай

Съдът поряза ИТН и ГЕРБ: Призна изборите в Созопол за действителни

Административният съд в Бургас удостовери решението на Общинската изборна комисия в Созопол за избор на общински съветници.

Делото беше формирано по тъжби на политическите партии ГЕРБ и " ИТН ". Те желаеха анулация на решението на ОИК-Созопол и оповестяване на избора за нереален.

Според жалбоподателите изборните резултати са погрешни, защото погрешно са избрани както броят на мандатите, по този начин и погрешно са регистрирани преференциите за всеки един претендент.

По делото беше назначена съдебно-техническа изчислителна експертиза, като бяха разпитани и очевидци.

" Несъответствията се показват в разлика в общия брой на откритите бюлетини, на действителните и недействителните бюлетини. Тези несъответствия обаче не са основни ", написа в решението на съда.
Резултатът на експертизата демонстрира, че общият брой на недействителните бюлетини е 1525 бр., а действителните са 6020. Вещите лица не са стигнали до единогласие при преценка на действителността на 17 броя бюлетини.

" При този резултат партиите и обединенията, участващи в разпределението на мандатите, не се трансформират ", се показва още в решението.
Според съда позволените нарушавания не могат да бъдат избрани като основни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР