Административният съд София-град не се е произнесъл с осъдително решение

...
Административният съд София-град не се е произнесъл с осъдително решение
Коментари Харесай

БАБХ: Няма осъдително решение по жалбата на Генка Шекерова*

Административният съд София-град не се е произнесъл с неоправдателно решение по тъжба на Генка Шикерова, а е издал определение по отношение на прекъснато административно произвеждане заради неподписано от страна на репортера на Нова телевизия заявление за достъп до социална информация, обвързвана с обезвреждането на страничните скотски артикули. Това оповестяват от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

От ведомството прецизират, че с определението си съдът е отменил решението, с което е било прекъснато административното произвеждане и е изпратил преписката на организацията за изговаряне по заявката. Ведомството няколко пъти прецизира, че заявката „ не е подписано от Генка Шикерова”.

По-рано от Нова телевизия оповестиха, че Генка Шекерова е осъдила Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) поради отвод на информация.

През юли Шекерова изиска информация за това по какъв начин се изразходват 12 милиона лв. държавна помощ за неутрализиране на скотски трупове, както и данни за инсталациите за изгаряне. последва отвод от организацията по храните. Журналистката изпрати общо 30 заявки за достъп по отношение на тематиката и получи 30 идентични отхвърли.

*Новината е актуализирана.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР