Административният съд София-град е отменил запор върху имоти на хазартния

...
Административният съд София-град е отменил запор върху имоти на хазартния
Коментари Харесай

Административен произвол: Запор на имоти на Божков падна в съда

Административният съд София-град е отменил запор върху парцели на хазартния необут Васил Божков. В окончателното решение е записано, че обезпечителните ограничения върху трите парцела са били наложени от Национална агенция за приходите поради данъчни отговорности. От организацията обаче не са показали даже цената на имуществото, когато са го запорирали, а това е станало на по-късен стадий. Също по този начин не е ясно и по какъв начин е образуван размерът на търсените от Божков налози.

Произвол

Национална агенция за приходите твърди, че Божков има да заплаща близо 17 млн. лева налози като физическо лице. Заради това обвързване са запорирани три парцела, които по данъчна оценка костват към 35 хиляди лева

В претекстовете, с изключение на нарушаванията на процедурата, съдът показва, че по закон запори се постановат тъй че да не се въпрепятства активността на лицето.

" Ако това не е допустимо, наложените обезпечителни ограничения следва да не стопират осъществяваната от ревизираното лице активност. В случая, при липса на изясненост за мащаба на наложените обезпечителн имерки, за поредното налагане на разнообразни по тип, без да е налице обоснована в действителност съответна потребност от всяка от тях обуславя подозрение освен, че същите ще затруднят значително активността на длъжника, само че и за административен произвол ", написа в претекстовете на съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР