Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Ивайло Ангелов изразява желание

...
Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Ивайло Ангелов изразява желание
Коментари Харесай

Апелативната спецпрокуратура с отворено писмо до правосъдния министър и правна комисия в НС

Административният началник на Апелативната профилирана прокуратура Ивайло Ангелов показва предпочитание и подготвеност да се включи като заинтригувана страна в публичното разискване и работните групи по законопроекта за промени в Закон за съдебната власт, Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс:

ДО

КОМИСИЯТА Пожарна охрана КОНСТИТУЦИОННИ И ПРАВНИ ВЪПРОСИ В 47-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО

МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО,

Във връзка с оповестените на 28.01.2022 година в Портала за публични съвещания промени в Закон за съдебната власт, Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс, в качеството си на административен началник на Апелативна профилирана прокуратура, показвам предпочитание да се включа като заинтригувана страна в публичното разискване и работните групи по законопроекта.

Считам, че притежавания от мен на практика опит в наказателно-правната материя ще бъде потребен при разискване на препоръчаните нормативни промени. Придобитата експертиза като следовател в областен следствен отдел и в Националната следствена работа, прокурор в районна, окръжна и апелативна прокуратура, както и на учител в НИП, ми дава необятен на практика и теоретичен взор над съществуващите проблеми в региона на наказателното правосъдие.

Магистратите от Апелативна профилирана прокуратура сме уверени в нуждата от промени в редица текстове от Закон за съдебната власт, Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс. Готови сме да дадем своя принос за рационализиране на настоящото законодателство от позицията на практикуващи адвокати, които познават в елементи съществуващите дефекти и проблеми.

Убеден съм, че мнението, което ще изразим, ще способства за качеството на предлагания законопроект и постигането на заложените цели в интерес на обществото. Участието в публичното разискване ще подсигурява спазването на откритите в член 26 от Закон за нормативните актове правила - на нужда, аргументираност, предвидимост, неприкритост, координация, субсидиарност, пропорция и непоклатимост при изработването на планове за нормативни актове.

АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ НА АПЕЛАТИВНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА

 ….............................

/ИВАЙЛО АНГЕЛОВ/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР