Административен съд – Варна остави без уважение искането от Цветнен

...
Административен съд – Варна остави без уважение искането от Цветнен
Коментари Харесай

Съдът отхвърли новата жалба на кмета на варненския район „Одесос“ срещу ОИК

Административен съд – Варна остави без почитание настояването от Цветнен Цветков за прекъсване предварителното осъществяване на решение на Общинската изборна комисия (ОИК) – Варна. Това оповестиха от съда.

В претекстовете му се показва, че с оспореното решение на ОИК – Варна са прекъснати пълномощията на жалбоподателя като областен кмет на регион „ Одесос “ в община Варна, само че като се изключи посочената служба за Цветнен Цветков е налице безкрайно право да поставя труд, надлежно да придобива приходи. В този смисъл, не е нарушено правото му на труд, открито от Конституция на Република България.

Съдът е дал опция на жалбоподателя да показа доказателства, посредством които да се открият приходите и имущественото му положение, както и да уточни всички условия и доказателства, че оспореното решение ще му нанесе забележителна или мъчно поправима щета. В предоставения период не са показани доказателства по отношение на напътствията. Съдът приема, че към сегашния миг не са налице доказателства, посредством които се открива, че за жалбоподателя ще настъпи забележителна или мъчно поправима щета.

Целта на позволеното по силата на закона авансово осъществяване е да се охрани оптимално публичният интерес, като се вземат всички ограничения, да не се допусне лице да извършва длъжността кмет на регион, откакто за това лице има данни и/или доказателства, че прави комерсиална активност. Във връзка с доводите на жалбоподателя, че ще се накърни репутацията и положителното му име, съдът сочи, че отбраната в тази тенденция ще се реализира с финален правосъден акт по разногласието. Направен е извод, че настояването за прекъсване осъществяването на

оспореното решение следва да бъде оставено без почитание. Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 7–дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР