Адина Флоря, която беше предложена от румънския министър на правосъдието

...
Адина Флоря, която беше предложена от румънския министър на правосъдието
Коментари Харесай

Предложената заместничка на Кьовеши: Виждам отклонения от правилата на правовата държава

Адина Флоря, която беше препоръчана от румънския министър на правораздаването за началник на Националната дирекция за битка с корупцията (НДБК), показва, че с изключение на положителните неща в активността на антикорупционните прокурори, в последните години са регистрирани и много отклонения от условията на правовата страна, съобщи Аджерпрес.

" През последните години Румъния направи значими крачки в битката против корупцията - както външните оценки, по този начин и вътрешните разбори отразяват значителните резултати в тази област (...) Без да се отхвърлят положителните неща, които бяха реализирани през последните години, една неразкрасена равносметка за активността на НДБК разкрива и много, в случай че не и доста, отклонения от строгите правила на правовата страна ", е написала Флоря в мениджърския си план, оповестен на уеб страницата на правосъдното министерство, предава Българска телеграфна агенция.

Според нея както в активността на прокурорите с изпълнителни длъжности, по този начин и на тези с управителни, в това число на високо равнище, е имало прояви, които " сензитивно са се отдалечили от професионалния уравновесен метод, в контрастност със статута на специалността, а от време на време даже в спор със закона ".

" По този метод, с приноса на някои членове на професионалния екип на НДБК, се стигна до невиждания случай на премахване на основния прокурор на дирекцията поради " случайно практикуване на длъжността, отклонение на активността от битката против корупцията и на институцията НДБК от конституционната и законната й роля ".

Предишната ръководителка на НДБК Лаура Кодруца Кьовеши беше отстранена от служба по искане на правосъдния министър Тудорел Тоадер, който я упрекна в властническо държание, въвличане в делата, нарушение на конституцията и нанасяне на вреди на имиджа на страната. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР